Bļugers gūst vārtus rezultatīvā spēlē, Gutkovskis precīzs Polijā – aizvadītās dienas aktualitātes

Teodors Bļugers sekmēja Pitsburgas “Penguins” uzvaru pār Ņūdžersijas “Devils” (7:6) ar vārtu guvumu, kas bija viņa sestais precīzais metiens šosezon un otrais divās spēlēs, bet kopumā viņa kontā ir 19 punkti šajā sezonā.

Polijas Ekstraklasē vārtus guva Vladislavs Gutkovskis, kura precīzais sitiens ļāva “Rakow” izcīnīt 2:0 uzvaru, un komanda turpina cīņu par pirmo trijnieku.

Latvijas hokeja izlase vakar aizvadīja pirmo no četrām pārbaudes spēlēm pirms pasaules čempionāta un izcīnīja uzvaru pār Slovākiju ar 2:1. Spēles 26. minūtē Mārtiņš Karsums izlīdzināja rezultātu, bet papildlaika 4. minūtē Renārs Krastenbergs guva uzvaras vārtus. Šodien izlases tiksies vēlreiz.

Par Rīgas “Dinamo” galvenā trenera Sergeja Zubova asistentiem kļuvuši Valērijs Kuļibaba (uzbrucēji), Oļegs Orehovskis (aizsargi) un Edgars Lūsiņš (vārtsargi).

Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfināla spēlē BK “Ogre” izcīnīja uzvaru pār “Latvijas Universitāti” ar 82:60, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1. Pieci Ogres spēlētāji guva vismaz desmit punktus, bet rezultatīvākais ar 14 punktiem un 10 bumbām zem groziem bija Rodrigo Būmeisters.

Štutgartes WTA 500 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā Aļona Ostapenko pārī ar Ludmilu Kičenoku pirmajā kārtā zaudēja Andželikai Kerberai un Andreai Petkovičai – 6:7(5), 6:3, 5:10.

Otrdienas vakarā sākās izslēgšanas spēlēs ULEB Eirolīgā. Pirmajos ceturtdaļfinālos “Anadolu Efes” pārliecinoši tika galā ar Madrides “Real” (80:63), bet Milānas “Olimpia” praktiski visu spēli bija iedzinējos, uz brīdi deficīts sasniedza 19 punktus, bet Zeks Ledejs pēdējā sekundē izrāva komandai uzvaru pret Minhenes “Bayern” – 79:78.

KHL finālsērijas otrajā spēlē Maskavas CSKA neatstāja daudz variantu Omskas “Avangard”, pieveicot pretiniekus ar 3:0 un izlīdzinot rezultātu sērijā 1-1.

VTB līgas spēlē Mareks Mejeris guva astoņus punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, kā arī pārtvēra bumbu, bloķēja metienu un pieļāva piecas kļūdas. Francijas basketbola čempionātā Mārtiņš Meiers izcēlās ar deviņiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām.

Dažādas intrigas turpinās par un ap jauno futbola Superlīgu. Parādījās ziņas, ka Superlīgas dibinātājās tiks izslēgtas no UEFA sacensībām, tādējādi piecas komandas, kas iekļuvušas Čempionu līgas vai Eiropas līgas pusfinālos, tajos nevarētu spēlēt. “Chelsea” un “City” jau paziņoja, ka oficiāli izstājas no Superlīgas projekta tikai divas dienas pēc jaunā projekta izveidošanas oficiālā paziņojuma, bet naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika Superlīgas vadība paziņoja, ka projekts ir apturēts.

Anglijas Premjerlīgas vienīgajā otrdienas cīņā Londonas “Chelsea” un “Brighton” nespēja gūt vārtus – 0:0.

Kazahstānas hokeja čempionāta finālā vārtus guva Edgars Siksna, palīdzot Leonīda Tambijeva vadītājai “Saryarqa” izcīnīt pirmo uzvaru.

sportapils