Neturpināsies “Nike” un Kobes Braienta sadarbība

Aprīļa vidū noslēdzās Kobes Braienta un “Nike” noslēgtais piecu gadu reklāmas līgums, taču spēlētāja sieva Vanesa Braienta pavēstījusi, ka jauns sadarbības līgums starp abām pusēm netiks noslēgts.

“Kobe un “Nike” savulaik ir izveidojuši vairākus no visu laiku skaistākajiem basketbola apaviem, tos ir apbrīnojuši gan fani, gan sportisti visā pasaulē. Šķiet tikai loģiski, ka NBA spēlētāji nēsā mana vīra produktus nevis savus personalizētos apavus,” paziņojumā saka nelaiķa sieva Vanesa.

Kā vēsta situācijai pietuvināti cilvēki, Kobe Braients un viņa cilvēki kļuva neapmierināti, ka laikā, kad Braients vairs nespēlēja basketbolu, “Nike” sāka ierobežot Braienta produktu pieejamību, kā arī pēc traģiskās basketbolista bojāejas pagājušā gada janvārī. Tāpat bijusi neapmierinātība ar to, ka nebija pietiekams daudzums ar Kobes apaviem bērnu izmērā.

“Nike” esot piedāvājusi turpināt sadarbību, taču tas nav bijis tāds mūža līgums kā Maiklam Džordanam un Lebronam Džeimsam, un Braienta puse to neapstiprināja.

“Mana cerība ir tā, ka Kobes fani vienmēr varēs iegūt viņa produkciju un to nēsāt. Es par to turpināšu cīnīties. Kobes produkti tiek pārdoti sekundēs, un tas par daudz ko liecina,” turpina Vanesa Braienta. “Cerēju, ka tiks noslēgts mūža līgums ar “Nike”, kas prezentētu mana vīra mantojumu. Mēs vienmēr darīsim visu iespējamo, lai godinātu Dži Dži un Kobi, tas nekad nemainīsies.”

Jau ilgāku laiku Braientam bija doma izveidot pašam savu “Mamba” zīmolu pēc sadarbības izbeigšanas ar “Nike”, turklāt 2019. gada decembrī slavenais basketbolists tikās ar aģentūru, kas būtu palīdzējusi ar dizainēšanu un produktu tirdzniecību.

sportapils