“Britu Superlīga” – pasaulē populārākā futbola līga iespējamo pārmaiņu priekšā

Jau daudz un dikti runāts par neizdevušos Eiropas Superlīgas projektu, kas uz laiku ir apstādināts, taču sāk parādīties runas par vēl kādu iespējamo projektu. Anglijas Premjerlīga tuvākajā nākotnē varētu veikt reorganizāciju, kā rezultātā čempionātam pievienotos Skotijas flagmaņi “Rangers” un “Celtic”.

Sešas Anglijas futbola komandas jau atsaukušas savu dalību no Eiropas Superlīgas, bet “The Sun” žurnālists Martins Liptons ziņo par iespējamajām pārmaiņām Anglijas Premjerlīgā, kuras slepeni tiekot apspriestas. Glāzgovas komandas “Rangers” un “Celtic”, kas izcīnījušas visus Skotijas augstākās līgas titulus pēc 1984. – 1985. gada sezonas, varētu kļūt par daļu no Anglijas Premjerlīgas.

Abām Skotijas futbola komandām ir ļoti lielas fanu bāzes, kas sniegtu labumu ne tikai komandām, bet arī Premjerlīgai. “Rangers” un “Celtic” tiktu pie daudz ienesīgākiem sponsoru un televīziju līgumiem, padarot pašu čempionātu arī krietni spēcīgāku.

Ja Eiropas Superlīga neieguva atsaucību no galvenajām futbola institūcijām, tad paredzams, ka “Britu Premjerlīga” saņemtu akceptu gan no UEFA, gan no FIFA, gan no Apvienotās karalistes parlamenta. “Neskatoties uz to, vai Superlīga notiks vai nenotiks, mēs visi jūtam, ka Premjerlīgai ir jāmainās un jāuzlabojas,” sacīja situācijai stāvoša persona. “Ir laiks atvērt durvis “Rangers” un “Celtic”, kas būtu tikai loģisks solis.”

Jau ilgāku laiku šādas diskusijas par abu skotu lielklubu pievienošanos Premjerlīgai bijušas līdzjutēju vidū, bet “Celtic” kapteinis Skots Brauns sacīja, ka komandas līdzjutēji būtu sajūsmā.

“Mūsu fanu atbalsts visā pasaulē ir lielisks, un tā ir noteikti viena no lietām, kas mums ļautu uzplaukt. Viņi izrāda mīlestību ikvienam spēlētājam, kurš uzkāpj uz laukuma, un tas padara viņus ļoti, ļoti īpašus. Ejot uz laukumu, nekad nepaliek garlaicīgi, jo fani vienmēr dzied un atbalsta, īpaši UEFA Čempionu līgas spēlēs.”

Tāpat Brauns uzskata, ka “Celtic” būtu laba pretiniece pārējām Premjerlīgas komandām. “Es domāju, ka vīri spēlētu labi. Čempionu līgā esam spēlējuši pret tādām komandām kā Mančestras “City”, abus mačus aizvadot neizšķirti. Tas parāda, ka esam spējīgi konkurenti.”

Tiekot apspriestas vēl citas idejas, kā uzlabot Anglijas Premjerlīgu, piemēram, samazināt komandu skaitu no 20 uz 18 un ieviest sezonas beigās “play-off” turnīru starp labākajām četrām komandām, līdzīgi kā tas tiek darīts regbijā.

sportapils