Bļugeram vārti un piespēle, Porziņģis traumas dēļ pabeidz spēli priekšlaicīgi – aizvadītās nakts aktualitātes

Lielisku sniegumu NHL laukumos turpina demonstrēt Teodors Bļugers, kurš aizvadītajā naktī guva vārtus mazākumā, kā arī skaisti asistēja komandas biedra vārtu guvumā, palīdzot Pitsburgas “Penguins” pārspēt Ņūdžersijas “Devils” ar 5:1. Latvietis sakrājis piecus (3+2) rezultativitātes punktus aizvadītajās četrās spēlēs, kā arī raidījis ripu vārtos trīs mačos pēc kārtas.

Kristaps Porziņģis mačā pret Losandželosas “Lakers”, ko Dalasas “Mavericks” uzvarēja ar 115:110, guva 19 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli, pārtvēra bumbu un nopelnīja trīs piezīmes, taču potītes savainojuma dēļ latvietim spēle noslēdzās priekšlaicīgi.

Citā NHL spēlē Elvis Merzļikins atvairīja 25 metienus no 27, taču Kolumbusas “Blue Jackets” cieta neveiksmi pret Tampabejas “Lightning” ar rezultātu 1:3.

Aļonai Ostapenko Štutgartes WTA 500 turnīrs noslēdzies ar zaudējumu 2. kārtā Karolīnai Pliškovai – 7:6(7), 4:6, 3:6.

Aktīvi jaunajai KHL sezonai turpina gatavoties Rīgas “Dinamo”. Vakar komanda ieguva tiesības uz 27 gadus veco Čehijas vārtsargu Mateju Mahovski, ar kuru vēlāk tika noslēgts līgums. Pēdējās trīs sezonas čehs pavadīja Prāgas “Sparta”, bet KHL tiesības uz viņu piederēja “Severstal”, tiesa, KHL viņš nav spēlējis.

Rodrigo Ābols atdeva rezultatīvu piespēli pirmajā Zviedrijas hokeja čempionāta pusfināla spēlē, taču “Orebro” otrajā papildlaikā piekāpās “Lakers”.

Itālijas A sērijā ceturtdienas vakarā “Roma” un “Atalanta” sadalīja punktus (1:1), bet “Napoli” ļoti rezultatīvā mačā pieveica “Lazio” – 5:2. Anglijas Premjerlīgā “Leicester City” svinēja 3:0 uzvaru pār “West Brom”. Lionels Mesi guva divus vārtus, sekmējot “Barcelona” 5:2 uzvaru Spānijas čempionātā pār “Getafe”.

Vietu Latvijas basketbola līgas pusfinālā vakar garantēja BK “Ogre”, kas sērijas ceturtajā spēlē pārspēja “Latvijas Universitāti” ar rezultātu 86:64, kopumā triumfējot ar 3-1. Labākais Ogres komandā ar 19 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Jānis Pozņaks. Pusfinālā ogrēnieši tiksies ar BK “Ventspils”.

Eirolīgas ceturtdaļfināla otrajās spēlēs “Anadolu Efes” pārliecinoši otrreiz pārspēja Madrides “Real” (91:68), bet Milānas “Olimpia” panākums pret Minhenes “Bayern” (80:69), un abās sērijās rezultāts kļuvis 2-0, bet iekļūšanai Final 4 nepieciešamas trīs uzvaras.

KHL finālsērijā vadībā izvirzījusies Maskavas CSKA, vakar trešajā mačā pārspējot Omskas “Avangard” ar 2:1 un sērijā panākot 2-1.

VTB līgas spēlē Rolands Freimanis laukumā pavadīja vairāk nekā 38 minūtes, guva 21 punktu, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra četras bumbas, bloķēja trīs metienus un pieļāva kļūdu, Jāņa Bērziņa kontā 10 punkti, divas atlēkušās bumbas un pārtverta bumba, bet “Zielona Gora” ar 82:88 zaudēja “Astana”, kuras rindās Ojārs Siliņš izcēlās ar 14 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un bloķētu metienu.

sportapils