Bertānam 4 tālmetieni 7. uzvarā pēc kārtas, “Dinamo” spēlēs Somijas čempionāta snaiperis – aizvadītās dienas aktualitātes

Dāvis Bertāns naktī uz sestdienu guva 12 punktus, realizēdams četrus tālmetienus, kā arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas un nopelnīja trīs piezīmes, bet Vašingtonas “Wizards” tika pie panākuma pret Oklohomsitijas “Thunder” ar 129:109, tādējādi triumfējot jau septīto spēli pēc kārtas un šobrīd jau ieņemot vietu “play-in” zonā.

Rīgas “Dinamo” parakstījusi līgumu ar 30 gadus veco zviedru uzbrucēju Sebastjanu Venstremu, kurš aizvadītajā sezonā bija labākais Somijas čempionāta snaiperis, kopā gūstot 33 vārtus un atdodot 13 rezultatīvas piespēles.

Rodrigo Ābols Zviedrijas pusfināla spēlē atdeva rezultatīvu piespēli, un “Orebro” ar minimālo 1:0 apspēlēja “Lakers”. Latvietis jau septīto spēli pēc kārtas tika pie rezultativitātes punkta.

ULEB Eirolīgas otrajos ceturtdaļfināla mačos Jānis Strēlnieks ar astoņiem punktiem un divām rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Maskavas CSKA pieveikt “Fenerbahce” ar 78:67 (sērijā 2-0), savukārt “Barcelona” tikai pagarinājumā pārspēja “Zenit” (81:78, sērijā 1-1), bet Rolandam Šmitam seši punkti, piecas atlēkušās bumbas un rezultatīva piespēle.

Izšķirošajā Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfināla spēlē starp BK “Liepāja” un “Valmiera Glass ViA” uzvaru ar rezultātu 66:59 izcīnīja liepājnieki, līdz ar to iekļūstot pusfinālā, kur spēlēs pret “VEF Rīga”. Guntis Sīpoliņš ar 21 punktu kaldināja “Liepājas” panākumu.

Vladislavs Gutkovskis piektdienas vakarā atdeva rezultatīvu piespēli Polijas Ekstraklases spēlē, palīdzot “Rakow” tikt pie 2:0 uzvaras un vēl vairāk pietuvojoties medaļām.

Kļuvis zināms, ka gaidāmajā vasarā Eiropas čempionāts futbolā nenorisināsies Bilbao un Dublinā, bet gan Seviljā un Sanktpēterburgā.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Kankunā notiekošo otro Pasaules kausa tūres posmu iesāka ar 21:19, 21:17 uzvaru pret Nilsu Ēlersu un Larsu Flūgenu, kam sekoja 23:21, 21:15 uzvara pār Stefanu Būrmansu un Joriku de Grotu, tādējādi triumfējot apakšgrupā un iekļūstot jau astotdaļfinālā. Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka sacensības iesāka ar 25:27, 18:21 zaudējumu pret Sinju Tilmani un Šantālu Laburēru, kamēr Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs nedosies arī uz trešo posmu Kankunā.

Anglijas Premjerlīgā piektdienas vakarā “Everton”, pateicoties “Arsenal” vārtsarga kļūdai, izcīnīja uzvaru ar 1:0.

Mareks Mejeris guva septiņus punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli un bloķēja divus metienus, bet “Parma” FIBA Eiropas līgas pusfināla spēlē zaudēja “Ironi Ness Ziona” ar 80:81. Igaunijā Roberts Freimanis ar 12 punktiem un septiņām bumbām palīdzēja “Rapla” pieveikt “Tartu Ulikool” un panākt ceturtdaļfināla izšķirošo spēli, bet Krievijas 2. līgā Artjomam Butjankovam 15 punkti, sešas bumbas un pārtverta bumba, savukārt Mārtiņam Meieram Francijā seši punkti un trīs bumbas zem groziem.

Turcijas sieviešu basketbola čempionāta 1. pusfināla spēlē Anete Šteinberga izcēlās ar 21 punktu, septiņām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, pārtvertu bumbu, piecām kļūdām un četrām piezīmēm, bet “Galatasaray” zaudēja “Nesibe Aydin” ar 68:71.

sportapils