Balceram rezultatīva piespēle zaudējumā, Pasaules čempionāts, visticamākais, bez Merzļikina – nedēļas nogales aktualitātes

Svētdienas rītā rezultatīvu piespēli atdeva Rūdolfs Balcers, bet tas neglāba Sanhosē “Sharks” no 3:6 zaudējuma pret Minesotas “Wild”. Šajā sezonā latvieša kontā ir 15 rezultativitātes punkti, kas ir jauns NHL karjeras rekords. Sestdienas vakara agrajā NHL spēlē Teodors Bļugers ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet Pitsburgas “Penguins” ar 4:2 apspēlēja Ņūdžersijas “Devils”, arī svētdienas vakarā Bļugers netika pie punktiem, savukārt pingvīniem 1:0 uzvara pār Bostonas “Bruins”.

Dāvis Bertāns naktī uz pirmdienu guva deviņus punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un atdeva rezultatīvu piespēli, bet Vašingtonas “Wizards” tika pie 8. uzvaras pēc kārtas, apspēlējot Klīvlendas “Cavaliers” ar 119:110.

Maijā gaidāmajā Pasaules čempionātā hokejā Latvijas izlasei personīgu iemeslu dēļ nevarēs palīdzēt Guntis Galviņš, bet intervijā ar Sportacentrs.com Elvis Merzļikins sacīja, ka, visticamākais, nepalīdzēs hokeja izlasei, jo par sevi vēl liek manīt pleca savainojumus, kā arī viņa ģimenē gaidāms pirmdzimtais.

Futbola Virslīgā debiju piedzīvojusi “Noah Jurmala”, kas, nedemonstrējot labāko sniegumu, piekāpās “Spartakam” ar 0:5, savukārt FK “Metta” trešo spēli pēc kārtas atņēma punktus pagājušās sezonas medaļniecēm, šoreiz cīnoties 1:1 pret “Valmiera” FC. Sezonas pirmajā lielajā Rīgas derbijā RFS pārliecinoši tika galā ar čempioni “Riga” FC – 3:0.

Jaunākajā WTA rangā Latvijas līderes godu atguvusi Aļona Ostapenko, kura pakāpusies par divām pozīcijām un šobrīd ieņem 50. vietu, bet Anastasija Sevastova piedzīvojusi septiņu vietu kritumu, kā rezultātā šobrīd viņa ir 54. vietā, tiesa, starpība ar Ostapenko ir tikai 19 punkti.

Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam Kankunā otrais notiekošais Pasaules kausa tūres 4* posms noslēdzās ar zaudējumu astotdaļfinālā Paulo Nikolai un Danielem Lupo. Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Latvijas basketbola līgā sākušās pusfināla cīņas, un svētdien “VEF Rīga” itin pārliecinoši tika galā ar BK “Liepāja” – 99:60. Maikls Kaizers kaldināja VEF uzvaru ar 16 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, tāpat 16 punktus guva Arnolds Helmanis.

Vācijas Bundeslīgā sestdien negaidītu zaudējumu piedzīvoja Minhenes “Bayern”, kas piekāpās “Mainz 05” ar 1:2, savukārt Dortmundes “Borussia” svarīgā cīņā tika galā ar “Wolfsburg” – 2:0. “RB Leipzig” savā laukumā tika pie 2:0 uzvaras pret “Stuttgart”.

Madrides “Real” Spānijas futbola čempionātā zaudēja punktus pret “Real Betis” (0:0), kas pasliktinājis komandas izredzes pacīnīties par titulu. “Barcelona”, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem vārtiem, atspēlējās un ar 2:1 pārspēja “Villarreal”. Līdere Madrides “Atletico” mača galotnē izlaida neizšķirtu pret Bilbao “Athletic”, kā rezultātā var pazaudēt pirmo vietu, ja “Barcelona” uzvarēs nākamajā spēlē.

Anglijas Premjerlīgā “Liverpool”, ielaižot vārtus kompensācijas laikā, cīnījās 1:1 ar Ņūkāslas “United”, bet “Chelsea” svarīgā cīņā par vietu UEFA Čempionu līgā apspēlēja “West Ham United” ar 1:0. Mančestras “United” nospēlēja 0:0 pret Līdsas “United”, bet “Burnley” sagrāva “Wanderers” ar 4:0.

Itālijas A sērijā titulam turpina soļot pretī Milānas “Inter”, kas svētdien izcīnīja uzvaru ar 1:0 pret “Verona”, savukārt Turīnas “Juventus” nespēja tikt galā ar “Fiorentina” – 1:1. “Atalanta” neatstāja nekādu cerību “Bergamo”, sagraujot pretiniekus ar 5:0 un pakāpjoties uz 2. vietu taublā.

Francijas čempionātā Parīzes “Saint-Germain”, pateicoties Kiliana Mbapē diviem vārtu guvumiem, ar 3:1 pieveica “Metz”. Svētdienas interesantākajā cīņā “Lille” rezultatīvā mačā tika pie trīs punktiem pret “Lyon”, izcīnot uzvaru ar 3:2.

Anglijas Līgas kausu vakar izcīnīja Mančestras “City”, turnīra izšķirošajā cīņā pārspējot Totenhemas “Hotspur” ar rezultātu 1:0. Uzvaras vārtus 82. minūtē guva Emeriks Laports.

Marekam Mejerim FIBA Eiropas kausa spēlē par trešo vietu 12 punkti, septiņas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, pārtverta bumba un bloķēts metiens, bet “Parma” zaudēja “CSM Oradea” ar 76:85. Spānijas basketbola čempionātā Rolands Šmits guva deviņus punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli un pārtvēra bumbu. Itālijas A sērijas ietvaros Andrejam Gražulim seši punkti un četras bumbas zem groziem.

Kaspars Bērziņš Lietuvas čempionāta spēlē izcēlās ar desmit punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvu piespēli. Krievijas Superlīgā Artjoma Butjankova pārstāvētā “Samara” finālsērijā panāca izlīdzinājumu, bet latvieša kontā 17 punkti, piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un pārtverta bumba.

Naktī uz svētdienu “UFC 261” cīņu šovā Kamaru Usmans nosargāja pusvidējā svara titulu jau ceturto reizi, otrajā raundā izslēdzot Horhi Masvidalu.

Īrijas futbola čempionātā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Raivis Jurkovskis, palīdzot “Dundalk” ar 2:1 izcīnīt uzvaru pār “Drogheda”.

Latvijas sieviešu basketbola līgas titulu nedēļas nogalē izcīnīja “TTT Rīgā”, finālā neatstājot daudz variantu “Liepāja/LSSS” – 85:58. Vērtīgākā spēlētāja Džesika Tomasa izšķirošajā spēlē guva 34 punktus. Bronzas medaļas izcīnīja “Latvijas Universitāte”, kas mazajā finālā pieveica BJBS “Rīga”.

sportapils