Freibergs kļūst par Čehijas čempionu, Hārtlijs & Co tuvu Gagarina kausam – aizvadītās dienas aktualitātes

Dāvis Bertāns naktī uz pirmdienu guva 13 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus, pieļāva kļūdu un nopelnīja divas piezīmes, bet Vašingtonas “Wizards” pagarinājumā zaudēja Sanantonio “Spurs” ar 143:149, līdz ar to pārtraucot astoņu uzvaru sēriju. Kristaps Porziņģis savainojuma dēļ nedevās laukumā, bet Dalasas “Mavericks” ar 106:113 piekāpās Sakramento “Kings”.

Čehijas hokeja čempionātā pirmdienas vakarā triumfēja Ralfs Freibergs un “Trinec”, kas fināla piektajā mačā pārspēja “Liberec” ar 2:0, kopumā triumfējot ar 4-1. Izslēgšanas mačos Freibergs sakrāja deviņus (3+6) rezultativitātes punktus, kļūstot par rezultatīvāko aizsargu “play-off” ietvaros.

Rūdolfs Balcers aizvadītajā naktī laukumā pavadīja nepilnas 14 minūtes, bloķēja pretinieka metienu, nopelnīja divas soda minūtes, savukārt +/- rādītājs bija neitrāls, kamēr Sanhosē “Sharks” izcīnīja 6:4 uzvaru pār Arizonas “Coyotes”.

Latvijas hokeja izlasei uz treniņiem pievienojušies četri hokejisti – Artūrs Kulda, Kristofers Bindulis, Māris Bičevskis un Filips Buncis. Kļuvis zināms, ka Kulda, kurš šosezon spēlēja Vācijas komandā “Ice Tigers”, karjeru tur neturpinās.

Gagarina kausa finālā vienas uzvaras attālumā no titula ir Boba Hārtlija trenētā Omskas “Avangard”, kas sērijas piektajā mačā pieveica Maskavas CSKA ar 2:0, sērijā panākot 3-2.

Latvijas basketbola līgas pirmajā pusfināla spēlē BK “Ogre” izcīnīja uzvaru pār BK “Ventspils” ar rezultātu 93:83. Rinalds Sirsniņš bija rezultatīvākais Ogres spēlētājs ar 19 punktiem, turklāt iemeta visus piecus tālmetienus.

Anglijas Premjerlīgā “Leicester City” guva divus vārtus otrajā puslaikā, kas atnesa 2:1 uzvaru pret “Crystal Palace” un ļāva nostiprināties 3. vietā.

Itālijas A sērijā pirmdienas vakarā norisinājās divas spēles. “Napoli” trīs minūšu laikā nokārtoja uzvaru pār “Torino” (2:0), bet Romas “Lazio” pārliecinoši tika galā ar “AC Milan” – 3:0. Turnīra tabulā 2. vietā esošo “Atalanta” un 5. vietas īpašnieci “Milan” šķir tikai divi punkti.

Latvijas U18 hokeja izlase Pasaules čempionātu ASV iesākusi ar 2:4 zaudējumu pret Šveici. Vārtus latviešiem guva Dans Ločmelis un Anrī Ravinskis.

sportapils