Merzļikins paliek sausā, Bļugers izkaujas – aizvadītās dienas aktualitātes

Elvis Merzļikins atvairīja visus pretinieku izdarītos metienus (41) un sekmēja Kolumbusas “Blue Jackets” 1:0 uzvaru pēcspēles metienu sērijā pār Detroitas “Red Wings”. Kā otrais vārtsargs spēlei tika pieteikts Matīss Kivlenieks, jo savainojuma dēļ Jonasam Korpisalo sezona ir beigusies.

Teodors Bļugers pie rezultativitātes punktiem netika, toties izkāvās, bet Pitsburgas “Penguins” zaudēja Bostonas “Bruins” ar 1:3. Nepilnās 13 minūtēs latvietim atņemta ripa un uzvarēti 25% iemetienu.

Anastasija Sevastova Madrides WTA 1000 turnīra kvalifikācijas ievadā ar 3:6, 6:4, 6:3 pārspēja Bulgārijas tenisisti Cvetanu Pironkovu. Šodien latvietei mačs pret Martu Kostjuku par iekļūšanu pamatturnīrā.

UEFA Čempionu līgas pirmajā pusfināla mačā uzvarētājs netika noskaidrots, jo Madrides “Real” un Londonas “Chelsea” nospēlēja 1:1. Vispirms vārtus guva Londonas kluba spēlētājs Kristians Pulisiks, bet 15 minūtes vēlāk Karīms Benzemā izlīdzināja rezultātu.

Fantastisku atspēlēšanos ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā veica Madrides “Real”, kas pēdējās trīs minūtēs uzvarēja ar 19:2, tādējādi panākot uzvaru ar rezultātu 80:76 un visā sērijā panākot 1-2.

Zviedrijas hokeja čempionātā Rodrigo Ābola pārstāvētā “Orebro” pieveica “Lakers” (3:2), sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-2. Latvietis pie rezultativitātes punktiem netika, bet izdarīja četrus metienus pa vārtiem, veica spēka paņēmienu un uzvarēja 50% no iemetieniem.

Francijas basketbola čempionātā Mārtiņš Meiers guva sešus punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli, divas reizes bloķēja pretinieku metienus un nopelnīja trīs piezīmes, bet “Elan Chalon” pēdējās sekundēs izrāva 81:80 uzvaru.

ULEB Eirokausā sākušies fināli, un “Monaco” pirmajā mačā pārspēja Kazaņas “Unics” ar 89:87. Sērija risinās līdz divām uzvarām, un nākamā spēle notiks 30. aprīlī Kazaņā.

sportapils