Ar pārbaudes spēli starp “Bayern” un Vācijas izlasi vāks naudu trenera kompensācijai

Šonedēļ Vācijas futbola smagsvars Minhenes “Bayern” pavēstīja, ka no nākamās sezonas pie komandas stūres stāsies pašreizējais “RB Leipzig” galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans. Tas notika tādēļ, ka Hanzi Fliks vēlējās priekšlaicīgi izbeigt sadarbību ar “Bayern”, bet kompensācija tiks iegūta interesantā veidā.

Bija paredzēts, ka Flika un “Bayern” sadarbība beigsies pēc 2022. – 2023. gada sezonas, taču speciālists pēc zaudējuma UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā Parīzes “Saint-Germain” pavēstīja, ka vēlas priekšlaicīgi pārtraukt līgumu. Lai gan oficiāls iemesls nav zināms, tiek baumots, ka viņš grasās kļūt par Vācijas izlases galveno treneri, jo pēc Eiropas čempionāta amatu atstās Joahims Lēvs.

Pārtraucot līgumu priekšlaicīgi, nepieciešams arī maksāt kompensāciju, bet par to jau esot padomāts. Plānots, ka šogad savā starpā tiksies Minhenes “Bayern” un Vācijas futbola izlase, un visi ieņēmumi no šīs spēles tiks virzīti Flika kompensācijas maksai.

Interesants lēmums būs jāpieņem tādiem “Bayern” vācu futbolistiem kā Manuelam Noieram, Jozua Kimmiham, Lerojam Sanē un Leonam Goreckam, jo uz starptautiskās skatuves viņi pārstāv arī valstsvienību.

Ilgi gan “Bayern” nemeklēja aizstājēju Flikam, jo pirms divām dienām oficiāli tika paziņots par Juliāna Nāgelsmana piesaisti. Sadarbība ar speciālistu panākta līdz 2026. gada 30. jūnijam, taču “Bayern” viņa pašreizējai darba vietai “RB Leipzig” samaksājusi 25 miljonus eiro kā kompensāciju.

Trīs kārtas pirms Vācijas Bundeslīgas noslēguma “Bayern” atrodas turnīra tabulas galvgalī ar 71 punktu, bet tuvākajai sekotājai “RB Leipzig” ir par septiņiem punktiem mazāk. Minhene ar uzvaru 8. maijā pār Menhengladbahas “Borussia” garantēs 30. titulu vēsturē un 9. pēc kārtas.

sportapils