Balceram skaists vārtu guvums, par PČ ar skatītājiem vēl lems – aizvadītās dienas aktualitātes

Septītos vārtus sezonā aizvadītajā naktī guva Rūdolfs Balcers, un Sanhosē “Sharks” ar rezultātu 4:2 pārspēja Arizonas “Coyotes”. Latviešu hokejistam šajā sezonā ir 16 (7+9) rezultativitātes punkti.

Maija vidū tiks lemts, vai Pasaules čempionāts hokejā notiks ar ierobežotu skatītāju skaitu. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš sacīja, ka neredz iespēju, ka čempionātu varētu apmeklēt skatītāji. Karjeru Latvijas izlasē noslēdzis Krišjānis Rēdlihs, kurš vakar aizvadīja pēdējo treniņu valstsvienības sastāvā.

Dāvis Bertāns naktī uz ceturtdienu aizmeta garām visus sešus tālmetienus un punktus neguva, toties izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli, pārtvēra bumbu un nopelnīja divas piezīmes, kamēr Vašingtonas “Wizards” pārspēja Losandželosas “Lakers” ar 116:107.

UEFA Čempionu līgas otrajā pusfināla duelī Mančestras “City” guva divus vārtus otrajā puslaikā, kas deva 2:1 uzvaru pret Parīzes “Saint-Germain”.

Par KHL čempioni vakar kļuva Boba Hārtlija vadītā Omskas “Avangard”, kas finālsērijas sestajā spēlē pārspēja Maskavas CSKA ar 1:0, pirmo reizi tiekot pie Gagarina kausa.

Anastasija Sevastova vakar kvalificējās Madrides WTA 1000 turnīram, kvalifikācijas sacensību izšķirošajā cīņā pārspējot Martu Kostjuku ar 6:1, 7:5. Pamatturnīra 1. kārtā latvietei spēle pret Anu Bogdanu.

ULEB Eirolīgā kā pirmā komanda “Final 4” iekļuva Maskavas CSKA, kas sērijas trešajā spēlē tika galā ar “Fenerbahce” (85:68). Otro uzvaru izcīnīja “Barcelona”, pārspējot “Zenit” ar 78:70, savukārt “Bayern” apspēlēja “Olimpia” (85:79) un sērijā panāca 1-2.

“VEF Rīga” izcīnījusi otro uzvaru Latvijas basketbola līgas pusfinālā, ar rezultātu 100:81 apspēlējot BK “Liepāja” un sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-0. Arnolds Helmanis ar 19 punktiem bija rezultatīvākais VEF spēlētājs.

AHL laukumos pēc savainojuma izārstēšanas atgriezās Jānis Jaks, kurš atdeva rezultatīvu piespēli, tiekot pie 5. (2+3) rezultativitātes punkta šosezon, kā arī izkāvās.

Polijas basketbola līgas fināla pirmajā spēlē Rolandam Freimanim 10 punkti, četras atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas un tikpat bloķēti metieni, savukārt Jānim Bērziņam 10 punkti, kā arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un pārtverta bumba, bet “Zielona Gora” izcīnīja uzvaru pār “Ostrow Wielkopolski” ar 89:75.

Krievijas Superlīgas finālā Artjoms Butjankovs izcēlās ar 17 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām, rezultatīvu piespēli, kļūdu un septiņām izprovocētām piezīmēm, bet “Samara” pārspēja “Uralmash” ar 72:67 un nonāca vienas uzvaras attālumā no čempiontitula.

Ar iespaidīgi atvairītiem sitieniem vakar Polijas Ekstraklases spēlē izcēlās Pāvels Šteinbors, taču savainojuma dēļ viņš 40. minūtē pameta laukumu.

Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa priekškvalifikācijas turnīrā spēlēs D grupā kopā ar Rumāniju un Baltkrieviju. Mači norisināsies no 11. līdz 28. augustam. Latvijas U19 vīriešu izlase šovasar Pasaules čempionātā, kas notiks Latvijā, grupu turnīrā spēlēs pret Serbiju, Irānu un Puertoriko.

Latvijas handbola izlase vakar Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē ar rezultātu 23:28 zaudēja Norvēģijai. Sešus vārtus latviešiem guva Egils Politers, bet šodien izlases savā starpā tiksies vēlreiz.

Anete Šteinberga Turcijas sieviešu basketbola līgas pusfināla mačā guva 30 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli, pārtvēra divas bumbas, nopelnīja piecas piezīmes un četras reizes pieļāva kļūdas, bet “Galatasaray” pārspēja “Nesibe Aydin” ar 81:73, sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-1.

sportapils