Porziņģis spēli savainojuma dēļ pabeidz ātrāk, Sevastova uzvar 3. dienu pēc kārtas – aizvadītās dienas aktualitātes

Kristaps Porziņģis atgriezās laukumā pēc trīs spēļu izlaišanas, taču labā ceļgala savainojuma dēļ maču pabeidza priekšlaicīgi, taču trauma netiek uzskatīta par nopietnu. Latvietis nepilnā 21 minūtē guva 11 punktus un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, bet Dalasas “Mavericks” izcīnīja uzvaru pār Detroitas “Pistons” ar 115:105.

Teodors Bļugers aizvadītajā naktī pie rezultativitātes punktiem netika, taču izdarīja vienu metienu pa vārtiem, izdarīja spēka paņēmienu, atņēma ripu un uzvarēja 44% iemetienu, savukārt Pitsburgas “Penguins” ar 5:4 pieveica Vašingtonas “Capitals”, tiekot pie piektās uzvaras pēdējās sešās spēlēs.

Futbola Virslīgā ceturtdien RFS rezultatīvā cīņā pārspēja “Noah Jurmala” ar rezultātu 4:2.

Aizvadot trešo spēli trīs dienās, Anastasija Sevastova Madrides WTA 1000 turnīra 1. kārtas spēlē pārliecinoši tika galā ar Anu Bogdanu – 6:0, 6:3.

Latvijas U18 hokeja izlase Pasaules čempionāta spēlē ar rezultātu 2:6 zaudēja Baltkrievijai, tādējādi zaudējot cerības iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latvijas basketbola līgas pusfinālā BK “Ventspils” apspēlēja BK “Ogre” ar rezultātu 84:79, tādējādi tiekot pie pirmās uzvaras un sērijā izlīdzinot rezultātu 1-1. Kriss Kofijs kaldināja ventspilnieku panākumu ar 29 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Rīgas “Dinamo” parakstījusi jaunus līgumus ar Gunāru Skvorcovu un Robertu Mamčicu.

Zviedrijas hokeja līgas sezona noslēgusies Rodrigo Ābolam un “Orebro”, jo pusfināla izšķirošajā, piektajā spēlē piedzīvots zaudējums “Lakers” ar 1:3. Ābols nepilnās 22 minūtēs metienus pa vārtiem neizdarīja, uzvarēja 35% iemetienu un ieguva negatīvu lietderības koeficientu -2.

Polijas basketbola līgas otrajā finālspēlē Rolandam Freimanim deviņi punkti, divas atlēkušās bumbas un viena rezultatīva piespēle, Jānis Bērziņš izcēlās ar astoņiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām, bet “Zielona Gora” piekāpās “Ostrow Wielkopolski” ar 71:86, rezultātam sērijā kļūstot 1-1.

UEFA Eiropas līgas pirmajās pusfināla spēlēs Mančestras “United” pārliecinoši ar 6:2 sagrāva “Roma”, savukārt “Villarreal” savā laukumā apspēlēja Londonas “Arsenal” – 2:1.

Vēl vienu atspēlēšanos ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā veica Madrides “Real”, kas uzvarēja pēdējās desmit minūtes ar +15, bet visā spēlē pieveica “Anadolu Efes” ar 82:76, tādējādi nākamnedēļ tiks aizvadīta sērijas izšķirošā, piektā spēle.

Lielisku iespēju izvirzīties Spānijas futbola čempionāta galvgalī neizmantoja “Barcelona”. Neskatoties uz to, ka Lionels Mesi atklāja mača rezultātu, otrajā puslaikā Barselona ielaida divus vārtus un ar rezultātu 1:2 zaudēja “Granada”. Līderei “Atletico” šobrīd ir 73 punkti, “Barcelona” un “Real” – 71, bet “Sevilla” – 70.

Trešo Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmu Kankunā ar uzvaru iesāka Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri pārspēja Marko un Estebanu Grimaltus ar 21:14, 20:22, 17:15, bet grupu turnīra otrajā mačā zaudējums pret Alisonu un Alvaru Filju (21:23, 11:21). Naktī uz sestdienu latviešu duets aizvadīs 1/16 fināla cīņu.

Vakar norisinājās Eiropas čempionāta basketbolā grupu turnīra izloze. Par tā saucamo “nāves grupu” dēvējama B grupa, kurā spēlēs Francija, Lietuva, Slovēnija, Vācija, Ungārija, kā arī Bosnija un Hercegovina.

Latvijas handbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē šoreiz nespēja izrādīt nopietnu pretestību Norvēģijai, piekāpjoties ar 17:36. Nils Kreicbergs Latvijas labā guva trīs vārtus.

sportapils