Daugavas ledus halles situācija ir kritiska, “Valmiera” pārspēj čempioni “Riga” – aizvadītās dienas aktualitātes

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta vadītājs Edgars Severs vakar sacīja, ka Daugavas ledus halle nodošana ekspluatācijā ir pārlikta uz maija sākumu, bet Pasaules hokeja čempionāta orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis atzina, ka darbi varētu arī netikt pabeigti laikus un situācija ir kritiska.

Latvijas futbola Virslīgā piektdienas līderu cīņā “Valmiera” FC ar rezultātu 2:1 pārspēja čempioni “Riga” FC. Galvaspilsētas komandai vārtus guva Stefans Miloševičs, bet ar precīziem sitieniem valmieriešiem izcēlās Mena un Raimonds Krollis.

Dāvis Bertāns aizvadītajā naktī guva septiņus punktus, izcīnīja atlēkušo bumbu, pārtvēra divas bumbas un nopelnīja divas piezīmes, bet Vašingtonas “Wizards” apspēlēja Klīvlendas “Cavaliers” ar rezultātu 122:93.

Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē “Sharks” zaudēja Kolorado “Avalanche” ar 0:3, bet latvietis nepilnu 14 minūšu laikā metienus pa vārtiem neizdarīja, toties izdarīja vienu spēka paņēmienu un zaudēja ripu, maču pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Aļona Ostapenko pārliecinoši aizvadījusi Madrides WTA 1000 turnīra pirmo kārtu, jo pārspēta Polona Hercoga ar 6:3, 6:1.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Kankunas trešajā Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posma 1/16 finālā pārspēja Kristofu Dresleru un Aleksandru Hūberu ar 21:16, 23:21, bet astotdaļfinālā piekāpās Pjotram Kantoram un Bartošam Losjakam ar 20:22, 15:21, tādējādi sacensības noslēdzot 9. vietā.

ULEB Eirolīgā vietu pusfinālā vēl negarantēja “Barcelona”, kas piekāpās “Zenit” ar 61:74, tādējādi būs nepieciešama izšķirošā, piektā cīņa. Rolandam Šmitam seši punkti, divas atlēkušās bumbas, bloķēts metiens un četras piezīmes. Otrā duelī arī būs piektā spēle, jo Minhenes “Bayern” ar 85:82 pārspēja Milānas “Olimpia”, panākot 2-2 sērijā.

Anglijas Premjerlīgā piektdienas vakarā “Leicester City” 80 minūtes pavadīja vairākumā, tomēr nespēja izcīnīt uzvaru pār “Southamtpon” – 1:1.

Igaunijas basketbola līgas pusfinālā Kristaps Gludītis guva 30 punktus, taču “Tarvas” pagarinājumā zaudēja Tallinas “Kalev/Cramo”, ko trenē Roberts Štelmahers un Akselis Vairogs, bet pārstāv Jānis Kaufmanis. Mārtiņam Meieram Francijas čempionātā desmit punkti un trīs atlēkušās bumbas.

Došanos starta pieciniekā Mārtiņš Laksa ACB līgā atzīmēja ar pieciem punktiem un četrām bumbām, bet Artjomam Butjankovam Krievijas 2. līgas finālspēlē pieci punkti, piecas bumbas un pārtverta bumba, bet “Samara” zaudēja “Uralmash” ar 82:93, tādējādi 4. maijā tiks aizvadīta izšķirošā spēle par zeltu.

Vācijas futbola kausa finālā vietu nodrošināja “RB Leipzig”, kas papildlaikā izcīnīja 2:1 uzvaru pār Brēmenes “Werder”.

ULEB Eiropas kausā piektdienas vakarā triumfēja “Monaco”, kas otrajā fināla duelī pieveica Kazaņas “Unics” ar 86:83, visā sērijā esot pārāka ar 2-0.

NHL oficiāli ir 32 komandas, jo vakar par jaunāko līgas pārstāvi kļuva Sietlas “Kraken”, kas jau nākamajā sezonā debitēs līgā.

Anete Šteinberga guva astoņus punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, kā arī atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas, nopelnīja trīs kļūdas un trīs reizes kļūdījās, bet “Galatasaray” zaudēja Turcijas pusfināla ceturtajā spēlē pret “Nesibe Aydin”, sērijā līdz trim uzvarām rezultātam kļūstot 2-2.

sportapils