Bļugers vēlreiz izkaujas, Sevastova krāj uzvaras Madridē – nedēļas nogales aktualitātes

Dūres NHL laukumos atkal izvicināja Teodors Bļugers, cīnoties pret Brendenu Dilonu, kurš sver par 18kg vairāk. Bļugers pie rezultativitātes punktiem netika, bet Pitsburgas “Penguins” apspēlēja Vašingtonas “Capitals” ar 3:0. Elvis Merzļikins atvairīja 31 metienu no 33, tiesa, tas neglāba Kolumbusas “Blue Jackets” no 1:2 zaudējuma papildlaikā pret Karolīnas “Hurricanes”, savukārt Sanhosē “Sharks” neveiksmē pret Kolorado “Avalanche” (3:4) Rūdolfam Balceram negatīvs lietderības koeficients -4.

Dalasas “Mavericks” pēdējā minūtē izrāva uzvaru pret Vašingtonas “Wizards” (125:124), bet Dāvim Bertānam pieci punkti, trīs atlēkušās bumbas, bloķēts metiens un piezīme, savukārt Kristaps Porziņģis savainojuma dēļ nedevās laukumā.

Latvijas futbola Virslīgā FK “Liepāja” 87. minūtē izrāva uzvaru pār “BFC Daugavpils” (1:0), bet FK “Ventspils”, pateicoties Marka Kurtiša četriem vārtiem, pārspēja FK “Metta” ar 5:2.

Madrides WTA 1000 turnīra 2. kārtā Anastasija Sevastova pieveica Johannu Kontu ar 6:3, 6:3, savukārt Aļona Ostapenko zaudēja Dženiferai Breidijai ar 2:6, 1:6, tiesa, iekļuva dubultspēļu otrajā kārtā, kopā ar Anastasiju Pavļučenkovu izcīnot uzvaru pār Makoto Ninomiju un Jaroslavu Švedovu – 6:1, 5:7, 10:7.

Pasaules čempionātu Latvijas U18 hokeja izlase noslēdza ar 0:7 zaudējumu pret Zviedriju, tādējādi piedzīvojot neveiksmes visos četros mačos.

Rīgas “Dinamo” nedēļas nogalē pavēstīja, ka pastiprinājusi rindas ar Ralfu Freibergu, Oskaru Cibuļski un Neriju Ališausku.

Anglijas Premjerlīgā pavisam tuvu titulam ir Mančestras “City”, kas ar 2:0 izcīnīja uzvaru pār “Crystal Palace”. Londonas “Chelsea” apspēlēja “Fulham” ar 2:0, bet svētdien nenotika paredzētais mačs starp Mančestras “United” un “Liverpool”, jo “Old Trafford” iekļuva “United” līdzjutēji, tādējādi protestējot pret Gleizeru ģimeni, kam pieder komanda. Spēle tika pārcelta. Pārējās divās svētdienas spēlēs Londonas “Arsenal” tika pie uzvaras pret Ņūkāslas “United” (2:0), bet Gereta Beila trīs vārti sekmēja Totenhemas “Hotspur” panākumu pret Šēfildas “United” – 4:0.

Spānijas futbola čempionātā Madrides “Atletico” ar minimālo 1:0 pārspēja “Elche”, bet Madrides “Real” četru minūšu laikā guva divus vārtus, ar ko pietika uzvarai pār “Osasuna” – 2:0. Pie uzvaras tika arī “Barcelona” – 3:2 pret “Valencia”.

Milānas “Inter” apspēlēja “Crotone” ar 2:0, savukārt “Atalanta” cīnījās 1:1 ar “Sassuolo”, līdz ar to četras kārtas pirms turnīra beigām “Inter” nodrošināja čempiones titulu. “Milan” ar 2:0 pārspēja “Benevento”, “Napoli” zaudēja punktus pret “Cagliari” (1:1), bet “Juventus” apspēlēja “Udinese” ar 2:1, Krištianu Ronaldu gūstot divus vārtus pēdējo septiņu minūšu laikā.

Francijas futbola augstākajā čempionātā “Lille” tika pie uzvaras pret “Nice” (2:0), savukārt Parīzes “Saint-Germain” apspēlēja “Lens” – 2:1. Pašā svētdienas vakarā “Lyon” atradās mazākumā kopš 70. minūtes, taču 89. minūtē izrāva uzvaru pret “Monaco” ar 3:2. Kompensācijas laika beigās notika konflikts starp spēlētājiem, kā rezultātā divi futbolisti no katras komandas pameta laukumu ar sarkanajām kartītēm.

Vācijas kausa finālā spēlēs arī Dortmundes “Borussia”, kas sagrāva 2. līgas klubu “Holstein” ar 5:0. Finālā Dortmundi gaida “RB Leipzig”.

Trīs kārtas pirms Nīderlandes futbola čempionāta beigām čempiones titulu nodrošināja “Ajax”, par valsts labāko komandu kļūstot 35. reizi.

F1 sezonas trešajā posmā Portugālē uzvaru svinēja Lūiss Hamiltons, otrais palika Makss Verstapens, bet trešo pozīciju izcīnīja Valteri Botass.

“VEF Rīga”, pateicoties Kaila Almana 35 punktiem, Latvijas basketbola līgas trešajā pusfināla mačā pārspēja BK “Liepāja” ar rezultātu 101:82 un iekļuva finālā, savukārt otrajā pārī BK “Ventspils” pieveica BK “Ogre” ar 74:73, sērijā panākot 2-1.

Rolands Freimanis Polijas basketbola līgas finālmačā guva 16 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, kā arī pieļāva trīs kļūdas, bet Jāņa Bērziņa rēķinā pieci punkti un atlēkusī bumba, savukārt “Zielona Gora” zaudēja “Wielkopolski” ar 81:90, nonākot iedzinējos sērijā ar 1-2. Rihards Lomažs Vācijas basketbola Bundeslīgā guva 20 punktus, atdeva trīs rezultatīvas piespēles un pārķēra trīs bumbas.

Par Polijas kausa futbolā ieguvēju svētdien kļuva Vladislavs Gutkovskis.

KHL komandu Podoļskas “Vityaz” jaunajā sezonā nepārstāvēs Kaspars Daugaviņš un Viktors Ignatjevs.

Latvijas handbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē zaudēja Baltkrievijai ar rezultātu 26:30. Sešu maču ietvaros latviešiem uzvara un pieci zaudējumi, līdz ar to čempionātam neizdevās kvalificēties.

sportapils