Bertānam 14 punkti ļoti rezultatīvā spēlē, Merzļikina “Blue Jackets” atspēlē 0:3 – aizvadītās dienas aktualitātes

Dāvis Bertāns naktī uz pirmdienu guva 14 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, divas reizes kļūdījās un saņēma piecas piezīmes, bet Vašingtonas “Wizards” ļoti rezultatīvā mačā apspēlēja Indiānas “Pacers” – 154:141.

Elvis Merzļikins atvairīja 34 metienus no 38, bet Kolumbusas “Blue Jackets” papildlaikā zaudēja Nešvilas “Predators” ar 3:4. Teodors Bļugers nepilnās 14 minūtēs izdarīja piecus metienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja 20% iemetienu, savukārt Pitsburgas “Penguins” bez variantiem zaudēja Filadelfijas “Flyers” – 2:7. Rūdolfs Balcers nepilnu 20 minūšu laikā uz ledus izcēlās ar trīs spēka paņēmieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -2, kamēr Sanhosē “Sharks” papildlaikā piekāpās Kolorado “Avalanche” ar 4:5.

Anastasija Sevastova ļoti saspringtā Madrides WTA 1000 astotdaļfināla mačā piekāpās spānietei Paulai Badosai ar 7:6(0), 6:7(3), 0:6, savukārt Aļona Ostapenko un Anastasija Pavļučenkova iekļuva dubultspēļu trešajā kārtā, dramatiskā mačā pārspējot Elīzu Mertensu un Sūveju Šjē ar 7:6(2), 4:6, 11:9.

Sastāvu jaunajai sezonai turpina komplektēt Rīgas “Dinamo”, kas parakstījusi līgumu ar Somijas uzbrucēju Jeri Karjalainenu, kurš aizvadītajā sezonā, pārstāvot “Sochi”, guva sešus vārtus, bet šobrīd ir viens no izlases kandidātiem uz gaidāmo Pasaules čempionātu.

Anglijas Premjerlīgā pirmdienas vakarā “West Bromwich Albion” un “Wanderers” spēlēja 1:1, savukārt “West Ham United” tika pie trim punktiem pret “Burnley” – 2:1. Spānijas čempionātā izredzes pacīnīties par titulu krietni samazināja “Sevilla”, kas savā laukumā nespēja pārspēt “Athletic” – 0:1.

AHL spēlē rezultatīvu piespēli atdeva Jānis Jaks, tiekot pie 6. (2+4) rezultativitātes punkta šajā sezonā.

Igaunijas basketbola līgas finālā spēlēs Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā, Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā Tallinas “Kalev/Cramo”, kas pārspēja “Tarvas” ar 91:78, kuras rindās Kristapam Gludītim 22 punkti, trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un pārtverta bumba.

Polijas basketbola līgas finālsērijā zaudētājos ar 1-3 nonākusi “Zielona Gora”. Jānis Bērziņš guva 11 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un atdeva rezultatīvu piespēli, bet Rolandam Freimanim tikai trīs punkti un divas atlēkušās bumbas.

Anete Šteinberga Turcijas sieviešu basketbola līgas izšķirošajā pusfināla spēlē guva 23 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas un nopelnīja trīs piezīmes, bet “Galatasaray” apspēlēja “Nesibe Aydin” ar 70:58 un iekļuva finālā.

sportapils