Bļugeram rezultatīva piespēle patīkamā revanšā, “Ventspils” izrauj vietu finālā – aizvadītās dienas aktualitātes

Teodors Bļugers aizvadītajā naktī atdeva rezultatīvu piespēli, palīdzot Pitsburgas “Penguins” vārtiem bagātā spēlē pieveikt Filadelfijas “Flyers” – 7:3. Latvietis atzīmējās ar rezultativitātes punktu pēc sešu maču pauzes, turklāt uzvarēja 10 iemetienos no 12. Jāpiemin, ka dienu iepriekš Pitsburga zaudēja Filadelfijai ar 2:7.

Futbola Virslīgā RFS apspēlēja “Valmiera” FC ar 1:0, tādējādi sagādājot valmieriešiem pirmo zaudējumu sezonā. Uzvaras vārtus jau 14. minūtē guva Emersons.

Latvijas basketbola līgas finālā vakar iekļuva BK “Ventspils”, kas, pateicoties Artūra Ausēja precīzajam tālmetienam pēdējā sekundē, izrāva uzvaru pār BK “Ogre” ar rezultātu 75:72. Pats Ausējs arī bija rezultatīvākais “Ventspils” spēlētājs ar 19 punktiem. Finālā ventspilniekus gaida “VEF Rīga”, bet bronzas sērijā tiksies BK “Ogre” un BK “Liepāja”.

UEFA Čempionu līgā vietu finālā nodrošinājusi Mančestras “City”, pusfināla atbildes mačā pieveicot Parīzes “Saint-Germain” ar 2:0, kopējā ieskaitē triumfējot ar 4:1. Šodien atbildes spēli aizvadīs Londonas “Chelsea” un Madrides “Real”.

Noskaidrojušās atlikušās trīs ULEB Eirolīgas “Final 4” dalībnieces. Stambulas “Anadolu Efes” grūtā cīņā tika galā ar Madrides “Real” (88:83), Milānas “Olimpia” noturēja uzvaru pret Minhenes “Bayern” (92:89), savukārt “Barcelona” neatstāja nekādus variantus Sanktpēterburgas “Zenit” – 79:53. Rolands Šmits punktus neguva, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva kļūdu un nopelnīja piezīmi. Pusfinālos tiksies “Barcelona” un “Olimpia”, kā arī Maskavas CSKA un “Anadolu Efes”.

Polijas basketbola līgas finālsērijā otro uzvaru izcīnīja Rolanda Freimaņa un Jāņa Bērziņa pārstāvētā “Zielona Gora”, sērijā panākot 2-3. Freimanis guva 21 punktu, tika pie deviņām atlēkušajām bumbām un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet Bērziņa kontā 10 punkti, septiņas bumbas un rezultatīva piespēle.

Vācijas basketbola Bundeslīgā rezultatīvs turpina būt Rihards Lomažs, kurš otrdien guva 26 punktus, kā arī atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Mārtiņam Meieram Francijas čempionātā septiņi punkti un piecas bumbas zem groziem.

Igaunijas basketbola līgas finālā pirmo reizi spēlēs Laura Blaus un Linarda Jaunzema pārstāvētā “Parnu Sadam”, kas 3. pusfināla mačā pieveica “Avis Rapla” ar 67:60. Blaus guva septiņus punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, Jaunzems atzīmējās ar 10 punktiem un trim bumbām, bet pretinieku rindās Robertam Freimanim septiņi punkti, 13 atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles.

Portugāļu futbola treneris Žuzē Morinju nākamajā sezonā vadīs Itālijas A sērijas komandu AS “Roma”. Šosezon viņš bija Totenhemas “Hotspur” galvenais treneris, taču priekšlaicīgi tika atstādināts no amata.

sportapils