Mesi nelegālā pasēdēšana varētu izmaksāt 60 tūkstošus

Visā pasaulē turpinās COVID-19 pandēmija, un katrā valstī jāievēro savi noteikumi attiecībā uz pulcēšanos. “Barcelona” un futbola superzvaigzne Lionels Mesi pie sevis ciemos uzaicināja komandas biedrus, tādējādi pārkāpjot noteikumus, kas var rezultēties lielā naudas sodā.

Svētdien “Barcelona” Spānijas čempionātā izcīnīja svarīgu uzvaru pret “Valencia”. Šobrīd Barselonas komanda ar 74 punktiem turnīra tabulā ieņem 3. vietu, tiesa, attālums līdz līderei Madrides “Atletico” ir tikai divi punkti.

Lai vēl vairāk motivētu komandas spēlētājus uz atlikušo sezonas daļu, Mesi pēc nedēļas nogales uzvaras pie sevis aicināja komandas biedrus. Noteikumi Katalonijā paredz, ka līdz 8. maijam drīkst pulcēties ne vairāk kā seši cilvēki, kas nav no vienas mājsaimniecības, taču zināms, ka Mesi ciemiņu skaits bija rakstāms ar diviem cipariem, turklāt telpas platība neietekmē pieļaujamo viesu daudzumu. Esot gājis tik jautri, ka visi sākuši dziedāt “champions, champions”.

Naudas sods par noteikumu pārkāpšanu ir no 3001 līdz 60 tūkstošiem eiro. “Barcelona” vadība gan ir pārliecināta, ka spēlētāji nav pārkāpuši noteikumus, jo spēlētāji gan kopā trenējas, gan spēlē, uzturoties arī “burbulī”, tāpēc futbolistus vajadzētu uztvert kā vienu mājsaimniecību pārstāvošus cilvēkus. Tāpat kluba pārstāvji apgalvo, ka distancēšanās tika ievērota.

Pasākumā piedalījās arī futbolistu sievas un draudzenes, taču “Barcelona” min, ka viņas arī skaitās daļa no “burbuļa”. Spānijas futbola čempionāta vadība atvērusi lietu saistībā ar šo notikumu un tuvākajā laikā to izskatīs.

Nedēļas nogalē “Barcelona” gaidāms ļoti svarīgs mačs, jo pretī stāsies “Atletico”. Uzvaras gadījumā Barselona apsteigs galvaspilsētas komandu.

sportapils