Merzļikins palīdz pārtraukt zaudējumu sēriju, Freimanis nopelna labākā VTB rezervista balvu – aizvadītās dienas aktualitātes

Elvis Merzļikins aizvadītajā naktī atvairīja 30 metienus no 32, un Kolumbusas “Blue Jackets” tika pie uzvaras pret Nešvilas “Predators” (4:2), tādējādi pārtraucot divu neveiksmju sēriju un neļaujot “Predators” vēl garantēt vietu izslēgšanas spēlēs.

Rolands Freimanis atzīts par VTB līgas labāko rezervistu. Latvietim vidēji mačā 18,6 punkti, 5,6 atlēkušās bumbas un 1,5 rezultatīvas piespēles. Regulārajā sezonā “Zielona Gora” izcīnīja 6. vietu un pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā tiksies ar Kazaņas “Unics”.

Rūdolfs Balcers uz ledus pavadīja 15:27 minūtes, izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja pretinieka metienu un izdarīja trīs spēka paņēmienus, palīdzot Sanhosē “Sharks” izcīnīt 3:2 uzvaru pret Kolorado “Avalanche”.

Dāvis Bertāns mačā pret Milvoki “Bucks” guva 13 punktus, atdeva rezultatīvu piespēli un nopelnīja piezīmi, bet Vašingtonas “Wizards” piedzīvoja neveiksmi ar 134:135. Itāļu žurnālists Emiliano Karkija vēsta, ka Rodionu Kurucu Milvoki “Bucks” komandā varētu nomainīt Ilaidža Braients, kurš šosezon pārstāv Telavivas “Maccabi”.

Sekmīgi Madrides WTA 1000 dubultspēļu turnīrā turpina spēlēt Aļona Ostapenko, kura pārī ar Anastasiju Pavļučenkovu ceturtdaļfinālā pieveica Jeļenu Vesņinu un Veru Zvonarjovu ar 7:6(2), 6:3, turklāt pusfinālā Ostapenko iekļuva otro gadu pēc kārtas.

Futbola Virslīgā vakar risinājās trīs spēles. Vispirms čempione “Riga” FC, pateicoties Stefana Miloševica trim vārtu guvumiem, ar 3:0 pārspēja FK “Ventspils”, “BFC Daugavpils” ar tādu pašu rezultātu apspēlēja “Spartaku”, turklāt arī FK “Liepāja” tikai pie 3:0 uzvaras – pret FK “Metta”.

UEFA Čempionu līgas finālā spēlēs divas Anglijas komandas, jo trešdienas vakarā Londonas “Chelsea” apspēlēja Madrides “Real” ar rezultātu 2:0, kopsummā triumfējot ar 3:1. Lielajā finālā 29. maijā tiksies Mančestras “City” un “Chelsea”.

Vitālijs Maksimenko raidīja bumbu savos vārtos, bet viņa pārstāvētā Ļubļanas “Olimpija” ar 0:2 zaudēja “Domžale” komandai. “Olimpija” šobrīd ir Slovēnijas čempionāta līdere, bet tuvākā sekotāja atpaliek tikai par diviem punktiem.

sportapils