Bertāns otro reizi šonedēļ gūst 14 punktus, Bļugera “Penguins” atkal spēlē ļoti rezultatīvi – aizvadītās dienas aktualitātes

Dāvim Bertānam aizvadītajā naktī 35 minūšu laikā 14 punkti, piecas atlēkušās bumbas, piecas piezīmes, kā arī labākais +/- rādītājs starp visiem spēlētājiem jeb +19. Vašingtonas “Wizards” pagarinājumā apspēlēja Toronto “Raptors” ar 131:129, tādējādi vēl vairāk nostiprinoties 10. vietā, kas dod vietu “play-in” turnīrā.

Priekšpēdējā regulārās sezonas spēlē Teodors Bļugers, laukumā pavadot 12 minūtes, izdarīja metienu pa vārtiem, divus spēka paņēmienus un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1, bet Pitsburgas “Penguins” rezultatīvā spēlē apspēlēja Bufalo “Sabres” ar 8:4.

UEFA Eiropas līgas pusfināla atbildes spēlēs AS “Roma” savā laukumā pārspēja Mančestras “United” ar 3:2, taču divu spēļu summā triumfēja Sarkanie velni ar 8:5, bet otrā pārī “Villarreal” un Londoans “Arsenal” cīnījās 0:0, līdz ar to finālā spēlēs Spānijas komanda, summā uzvarot ar 2:1.

Par Latvijas sieviešu basketbola izlases galveno treneri vakar tika apstiprināts Gundars Vētra, un līgums noslēgts uz 2023. gada Eiropas čempionāta ciklu. Pašlaik Vētra ir Polijas komandas “Arka Gdynia” galvenais treneris.

Polijas basketbola līgas sestajā finālmačā piedzīvojot zaudējumu, sudraba medaļas izcīnīja Rolanda Freimaņa un Jāņa Bērziņa pārstāvētā “Zielona Gora”, bet par čempioni kļuva “Ostrow Wielkopolski”. Bērziņš guva 15 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, savukārt Freimanim 14 punkti, piecas bumbas, viena rezultatīva piespēle un divas pārtvertas bumbas. “Zielona Gora” sezonu turpinās VTB līgā, kur ceturtdaļfinālā gaida duelis ar Kazaņas “Unics”.

Rezultatīvu piespēli AHL čempionāta spēlē atdeva Eduards Tralmaks, palīdzot Providensas “Bruins” ar 6:3 pārspēt Hārtfordas “Wolf Pack”. Latvietim šis bija trešais (2+1) rezultativitātes punkts sezonā.

Spānijas ACB čempionātā ceturtdienas vakarā Rolands Šmits guva septiņus punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

Anete Šteinberga Turcijas sieviešu basketbola līgas finālu iesāka ar deviņiem punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām, rezultatīvu piespēli, trim piezīmēm un četrām kļūdām, bet “Galatasaray” piekāpās “Fenerbahce” ar 66:73.

Vakar Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru uzsāka Latvijas sieviešu volejbola izlase, kas pirmajā mačā trīs setos atzina Čehijas valstsvienība pārākumu – 19:25, 17:25, 9:25.

sportapils