Kivlenieks atvaira 91,2% metienu, Daugavas ledus halli vēl nenodod ekspluatācijā – aizvadītās dienas aktualitātes

Pirmo maču šajā NHL sezonā aizvadīja Matīss Kivlenieks, kurš atvairīja 31 metienu no 34, bet Kolumbusas “Blue Jackets” zaudēja Detroitas “Red Wings” ar rezultātu 2:5. Zināms, ka Kivlenieks vārtos būs arī sezonas pēdējā spēlē.

Rūdolfs Balcers aizvadītajā naktī palika bez punktiem, bet 15:23 minūtēs bloķēja pretinieku metienu, divas reizes atņēma ripu un pabeidza maču ar +/- rādītāju -1, kamēr Sanhosē “Sharks” cieta neveiksmi pret Fīniksas “Coyotes” – 2:5.

Vakar ekspluatācijā netika nodota Daugavas ledus halle, taču cer to izdarīt nākamās nedēļas sākumā, sarunā ar Sportacentrs.com atzina “Daugavas” stadiona valdes loceklis Daniēls Nātriņš. “Šodien vizītē bija VUGD pārstāvji, kuri ļoti profesionāli norādīja uz pozīcijām, kas būtu jāuzlabo, lai veiksmīgi varētu nodot halli ekspluatācijā.”

Aļona Ostapenko un Anastasija Pavļučenkova Madrides WTA 1000 dubultspēļu pusfinālā otrajā setā trīs reizes nenoturēja breika pārsvaru, kopumā zaudējot Gabrielai Dabrovski un Demi Shūrsai ar 7:5, 4:6, 6:10.

Lielbritānija iekļāvusi Turciju ceļošanas sarkanajā sarakstā, kas nozīmē to, ka tad, kad cilvēki atgriežas no Turcijas, tiem jāpavada desmit dienas karantīnā. 29. maijā Stambulā ir ieplānots UEFA Čempionu līgas fināls starp Mančestras “City” un Londonas “Chelsea”, kas nozīmē, ka maču nevarēs apmeklēt abu komandu līdzjutēji. UEFA apsver fināla pārcelšanu uz citu vietu.

Rīgas “Dinamo” vakar pavēstīja, ka noslēgusi līgumu ar Aleksandru Protapoviču, kurš Rīgas komandu pārstāvēja jau 2019. – 2020. gada sezonā, kopā tiekot pie 12 (5+7) rezultativitātes punktiem.

Anglijas Premjerlīgā piektdienas vakarā Ņūkāslas “United” ar rezultātu 4:2 pieveica “Leicester City”, tādējādi praktiski nodrošinot palikšanu čempionātā. Francijas futbola čempionāta līdere “Lille” tika pie 3:0 uzvaras pār “Lens”.

Vācijas basketbola Bundeslīgas spēlē Riharda Lomaža kontā 14 punkti, viena atlēkusī bumba, četras rezultatīvas piespēles un pārtverta bumba. Lietuvā Kaspars Bērziņš izcēlās ar 17 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, diviem bloķētiem metieniem un piecām piezīmēm.

Igaunijas basketbola līgas bronzas sērijā Kristaps Gludītis guva 29 punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli un pārtvēra bumbu, un “Tarvas” ar rezultātu 77:73 pieveica “Rapla”, kuras rindās Robertam Freimanim septiņi punkti, septiņas atlēkušās bumbas, divas piespēles, divas pārtvertas bumbas un bloķēts metiens.

Roberts Bukarts nākamajā sezonā spēlēs Čehijā, pievienojoties Ostravas “Vitkovice Ridera”, kuras rindās bija pagājušajā sezonā. Aizvadītajā sezonā Bukarts “Severstal” komandā tika pie četriem (1+3) rezultativitātes punktiem, bet “Dinamo” sastāvā viņam 14 (6+8) punkti.

Par Šveices hokeja līgas vicečempioniem vakar kļuva Deniss Smirnovs un Sandis Smons. Latviešu pārstāvētā “Servette” ar 1:5 zaudēja “Zug”, visā finālsērijā piekāpjoties ar 0-3. Sezonā kopumā Smirnovs 49 spēlēs tika pie 11 punktiem (3+8), bet Smona kontā 32 spēlēs trīs rezultatīvas piespēles.

Piektdienas vakarā Latvijas sieviešu volejbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē trijos setos piekāpās Slovēnijai – 15:25, 25:27, 14:25.

sportapils