Balceram 8. vārti sezonā, Kivlenieks pabeidz sezonu ar uzvaru – nedēļas nogales aktualitātes

Ar gūtiem vārtiem priekšpēdējā sezonas spēlē atzīmējās Rūdolfs Balcers, tiesa, Sanhosē “Sharks” piedzīvoja 4:5 zaudējumu pret Arizonas “Coyotes” papildlaikā. Balceram kopumā divi metieni pa vārtiem, trīs spēka paņēmieni un trīs pārtvertas ripas.

Matīss Kivlenieks sezonas pēdējā mačā atvairīja 33 metienus no 37, bet Kolumbusas “Blue Jackets” tika pie 5:4 uzvaras papildlaikā pret Detroitas “Red Wings”. Elvis Merzļikins regulārajā sezonā laukumā devās 28 mačos, 23 uzsāka pamatsastāvā, izcīnīja astoņas uzvaras un atvairīja 91,6% metienu.

Vašingtonas “Wizards” naktī uz svētdienu pagarinājumā pārspēja Indiānas “Pacers” ar 133:132, bet Dāvis Bertāns guva 10 punktus, pārtvēra bumbu un nopelnīja piezīmi. Latvieša komandas biedrs Rasels Vestbruks tika pie karjeras 181. “triple-double”, panākot leģendāro Oskaru Robertsonu.

NHL regulārās sezonas pēdējā spēlē Teodors Bļugers 12:27 minūtēs izdarīja metienu pa vārtiem un uzvarēja 50% no iemetieniem, savukārt Pitsburgas “Penguins” pārspēja Bufalo “Sabres” ar 1:0, triumfējot Austrumu divīzijā. 43 regulārās sezonas spēlēs latvietis kopumā sakrāja 22 (7+15) punktus.

Haralds Egle guva trešos vārtus AHL čempionātā, skaisti apspēlējot Toronto “Marlies” vārtsargu, bet viņa pārstāvētā Manitobas “Moose” bullīšos izcīnīja uzvaru ar 5:4.

Rodions Kurucs karjeru neturpinās Milvoki “Bucks”, un jau drīzumā latvietis tiks atlaists, ziņo “The Athletic” žurnālists Šams Čaranija.

Latvijas futbola Virslīgā “Riga” FC pārliecinoši pārspēja FK “Liepāja” ar rezultātu 4:1, “Valmiera” FC otrajā puslaikā nokārtoja uzvaru pār “Noah Jurmala” (2:0), savukārt FK “Metta” pieveica “Spartaku” (2:0), tādējādi tiekot pie pirmā panākuma pēdējo 22 spēļu laikā.

Ar pārliecinošu “VEF Rīga” uzvaru iesākusies Latvijas basketbola līgas (LBL) finālsērija – 103:74 pret BK “Ventspils”. Seši VEF basketbolisti guva vismaz 10 punktus, bet rezultatīvākais ar 17 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Kails Almans. Bronzas sēriju ar uzvaru iesāka BK “Ogre”, kas apspēlēja BK “Liepāja” ar 90:87. Kristaps Dārgais uzvarētāju labā izcēlās ar “triple-double” jeb 20 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un 10 rezultatīvām piespēlēm.

Aktīvi komplektēt sastāvu jaunajai sezonai turpina Rīgas “Dinamo”, nedēļas nogalē paziņojot, ka noslēgts līgums ar Mārtiņu Karsumu, bet Sportacentrs.com žurnālists Ulvis Brože vēsta, ka komanda izteikusi divu gadu piedāvājumu Kasparam Daugaviņam, savukārt sarunas rit arī ar Miku Indraši.

Brazīlietis Neimārs pagarinājis līgumu ar Parīzes “Saint-Germain” līdz 2025. gadam. Nedēļas nogalē viņš guva vārtus, taču Parīzes “Saint-Germain” nospēlēja 1:1 ar “Rennes”, tādējādi “Lille” atrodas turnīra tabulas galvgalī ar trīs punktu pārsvaru.

Minhenes “Bayern” sestdien kļuva par Vācijas Bundeslīgas čempioni, jo Dortmundes “Borussia” ar 3:2 apspēlēja “RB Leizpig”. Savukārt “Bayern”, esot jau čempionei, sagrāva Menhengladbahas “Borussia” ar 6:0. “Eintracht” nospēlēja 1:1 ar “Mainz”, tādējādi neizmantojot iespēju pakāpties uz UEFA Čempionu līgas zonu.

Spānijas futbola čempionātā sestdien “Barcelona” un Madrides “Atletico” uzvarētāju nenoskaidroja (0:0). Svētdien punktus sadalīja arī Madrides “Real” un “Sevilla” (2:2), turklāt karaliskais klubs neizšķirtu izrāva kompensācijas laika priekšpēdējā minūtē.

Sestdien Anglijas Premjerlīgā Londonas “Chelsea” kompensācijas laikā izrāva 2:1 uzvaru pret Mančestras “City”, tādējādi pilsētnieki vēl nevarēja svinēt titula izcīnīšanu. Otras Mančestras komandas svinības uz vēlāku laiku atlika arī Mančestras “United”, jo komanda pārspēja “Aston Villa” ar 3:1.

Svarīgu uzvaru Itālijas A sērijā izcīnīja “Napoli”, kas tika galā ar “Spezia” (4:1), savukārt “Lazio” sāpīgi zaudēja punktus pret “Fiorentina” (0:2), kas pasliktinājis izredzes uz Eirokausiem. Kārtas gaidītākajā spēlē “Milan” ar 3:0 sakāva Turīnas “Juventus”, kas tabulā ļāvis pakāpties uz 3. vietu.

F1 Spānijas “Grand Prix” posmā uzvaru izcīnīja Lūiss Hamiltons, kurš dienu iepriekš tika pie karjeras 100. pole position, otrais palika Makss Verstapens, savukārt trešā pozīcija Valteri Botsam.

Latvijas U17 zēnu volejbola izlase vakar pēdējā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pārspēja Baltkrieviju trijos setos (25:21, 25:22 un 25:20), kas deva pirmo vietu grupā un ceļazīmi uz čempionātu, kas sāksies jūlija vidū. Pirms tam latvieši pārspēja arī Horvātiju un Franciju.

Spānijas ACB līgā 200. spēli aizvadījis Rolands Šmits, kurš guva septiņus punktus un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu. Rihards Lomažs Vācijas Bundeslīgā izcēlās ar 15 punktiem, trim atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Igaunijas basketbola līgas fināla 1. spēlē Linards Jaunzems guva 24 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra bumbu un bloķēja metienu, Lauris Blaus pievienoja atlēkušo bumbu un četras piezīmes, bet “Parnu Sadam” šokēja latviešu trenēto un pārstāvēto Tallinas “Kalev/Cramo”, izcīnot uzvaru 81:76. Jānis Kaufmanis atzīmējās ar četriem punktiem, divām bumbām un pārtvertu bumbu.

Kazahstānas basketbola līgas finālā otro uzvaru izcīnīja “Astana”, kas pārspēja Arņa Vecvagara vadīto “Barsy”. Ojārs Siliņš uzvarētājiem guva 20 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un bloķēja metienu. Sērijā līdz trim uzvarām “Astana” ir vadībā ar 2-0. Mārtiņam Meieram Francijas čempionātā deviņi punkti, piecas atlēkušās bumbas un trīs kļūdas.

Ukrainas futbola čempionātā Andrejs Cigaņiks atdeva rezultatīvu piespēli 63. minūtē, bet viņa pārstāvētā “Zorya” pieveica “Oleksandriya” ar 2:1 un izcīnīja bronzas godalgas.

Otro zaudējumu Turcijas sieviešu basketbola līgas finālā piedzīvoja Anete Šteinberga un “Galatasaray” (57:70 pret “Fenerbahce”), bet latvietes kontā deviņi punkti, astoņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, bloķēts metiens, pārtverta bumba, kļūda un četras piezīmes.

Par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva “San Pablo Burgos”, kas svētdienas vakarā sezonas svarīgākajā spēlē pārspēja “Pinar Karsiyaka” ar 64:59, bet pie bronzas medaļām tika “Zaragoza”. “San Pablo Burgos” turnīrā triumfēja otro gadu pēc kārtas, savukārt TOP16 fāzē tikās ar “VEF Rīga”.

sportapils