UEFA maina plānus – Čempionu līgas fināls norisināsies Vemblija stadionā

Lielbritānijas Parlamenta lēmums iekļaut Turciju sarkano valstu sarakstā pagājušā nedēļā mainīja visus plānus attiecībā uz UEFA Čempionu līgas finālu maija beigās Stambulā, kurā iekļuva Mančestras “City” un Londonas “Chelsesa”. Ņemot vērā jaunos apstākļus, fināls norisināsies Vemblija stadionā.

Iekļaušana sarkanajā sarakstā nozīmē to, ka pēc ierašanās no Turcijas cilvēkiem būtu jāpavada desmit dienas karantīnā. Iepriekš bija plānots, ka no Anglijas uz Stambulu varētu doties kopā 12 tūkstoši abu komandu līdzjutēju. Karantīna neattiektos uz sportistiem, ņemot arī vērā, ka pavisam drīz sāksies Eiropas čempionāts futbolā.

UEFA tika pamesta zem tanka, jo bija nepieciešams sākt domāt par alternatīvām, bet tāda ir atrasta. Lai gan vēl nav oficiāli izziņots, “The Times” vēsta, ka Eiropas futbola galvenās personas pārcels finālu no Stambulas uz Vemblija stadionu Londonā. Interesanti, ka 29. maijā jeb dienā, kad paredzēts “City” un “Chelsea” duelis, Vemblijā ieplānots Anglijas “Championship” līgas “play-off” fināls, taču tagad to nāksies pārlikt uz citu lokāciju.

Šajā sestdienā Vemblijā norisināsies FA kausa fināls starp “Chelsea” un “Leicester City”, un 90 tūkstošu vietu ietilpīgajā stadionā varēs atrasties 21 tūkstotis fanu. Tiek ziņots, ka UEFA vēlas, lai maija beigās atļautais skatītāju daudzums tiktu palielināts līdz 22,5 tūkstošiem.

Pēdējo desmit gadu laikā Čempionu līgas fināls Vemblijā norisinājies divreiz. 2011. gadā “Barcelona”, ko toreiz vadīja pašreizējais “City” galvenais treneris Peps Gvardiola, apspēlēja Mančestras “United” 3:1, bet divus gadus vēlāk turpat Minhenes “Bayern” pieveica Dortmundes “Borussia”.

sportapils