Bertānam 15 punkti vēsturiskā spēlē, Gutkovskim vārti sudraba vērtē – aizvadītās dienas aktualitātes

Dāvis Bertāns naktī uz pirmdienu guva 15 punktus, realizēdams piecus tālmetienus no deviņiem, kā arī tika pie četrām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un trim piezīmēm, savukārt Vašingtonas “Wizards” piedzīvoja minimālu zaudējumu pret Atlantas “Hawks” – 124:125. Latvieša komandas biedrs Rasels Vestbruks 182. reizi karjerā sakrāja “triple-double”, uzstādot jaunu NBA rekordu.

Latvijas hokeja izlasei Pasaules čempionātā palīdzēs Matīss Kivlenieks, bet sarunas ar Rūdolfu Balceru vēl turpinās, pirmdien ziņoja Sportacentrs.com.

Polijas Ekstraklases spēlē Vitālijs Gutkovskis guva vārtus, un Čenstohovas “Rakow” izcīnīja 1:0 uzvaru pār Glivices “Piast”, turklāt panākums nodrošināja sudraba medaļas vienu kārtu pirms sezonas beigām.

Vienīgajā pirmdienas futbola Virslīgas spēlē RFS tika pie uzvaras pret FK “Ventspils” ar rezultātu 1:0. Vārtus spēles 6. minūtē guva Žiga Lipuščeks.

Rīgas “Dinamo” pirmdien pavēstīja par jauniem līgumiem ar diviem aizsargiem. Otro sezonu pēc kārtas Rīgas komandu pārstāvēs Rīss Skārlets, bet no Zviedrijas uz Rīgu pārcelsies Frenks Korado, kurš 80 spēles aizvadījis arī NHL.

Pie uzvaras Romas WTA 1000 turnīra pirmajā kārtā tika Anastasija Sevastova, kura apspēlēja Džilu Taihmani ar 3:6, 6:1, 6:3. Dubultspēļu turnīrā Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka piekāpās Džūlijai Gato-Montičonei un Bjankai Turati ar 3:6, 2:6. Zagrebas “Challenger” turnīrā iekļuvis Ernests Gulbis, kurš izšķirošajā kvalifikācijas mačā pārspēja Tatsumu Ito – 7:6(5), 1:6, 6:4.

Lietuvas basketbola līgas regulārās sezonas finišā Kaspars Bērziņš izcēlās ar astoņiem punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām, rezultatīvu piespēli un trim piezīmēm, bet “Siauliai” pārspēja “Nevežis” (88:87), izcīnot 7. vietu, līdz ar to ceturtdaļfinālā pretī stāsies “Rytas”.

Itālijas A sērijas spēlē Andrejam Gražulim 14 punkti un astoņas atlēkušās bumbas, bet Artūram Strautiņam pieci punkti un divas atlēkušās bumbas.

Guntis Galviņš arī jaunajā sezonā pārstāvēs Čehijas komandu “Vitkovice Ridera”, kurai pavisam nesen pievienojās arī Roberts Bukarts. Kristers Gudļevskis turpinās pārstāvēt Bratislavas “Slovan” krāsas.

sportapils