Porziņģis rezultatīvākais uzvarā, hokeja izlase zaudē Šveicei – aizvadītās dienas aktualitātes

Kristaps Porziņģis ar 21 punktu, 10 atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un četrām piezīmēm palīdzēja Dalasas “Mavericks” pārspēt Toronto “Raptors” (114:110), kas nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs jeb starp labākajām sešām komandām.

17 punktus Vašingtonas “Wizards” uzvarā pār Klīvlendas “Cavaliers” (120:105) guva Dāvis Bertāns. Tāpat viņa kontā viena atlēkusī bumba, pārtverta bumba, kļūda un divas piezīmes, savukārt Vašingtona garantējusi vietu “play-in” turnīrā.

Priekšpēdējā spēlē pirms Pasaules čempionāta hokejā Latvijas izlase zaudēja Šveicei ar rezultātu 0:3, bet šodien izlases tiksies atkārtoti. Tāpat no šodienas kopā ar izlasi trenēties varēs arī Matīss Kivlenieks, Kristiāns Rubīns un Jānis Jaks, ziņo Sportacentrs.com.

Piektdien oficiāli ekspluatācijā tika nodota “Daugavas” halle.

Futbola Virslīgā piektdien norisinājās trīs cīņas. Pie pirmās uzvaras tika “Noah Jurmala”, kas apspēlēja “BFC Daugavpils” ar 2:1, RFS otrajā puslaikā nodrošināja 2:1 panākumu pret FK “Liepāja”, savukārt “Valmiera” FC pārspēja citu Kurzemes komandu – FK “Ventspils” (2:0).

Trešajā Latvijas basketbola līgas finālspēlē “VEF Rīga” sagrāva BK “Ventspils” ar rezultātu 93:62, tādējādi sērijā rezultāts kļuvis 3-0 un rīdziniekiem nepieciešama vairs tikai viena uzvara līdz zelta medaļām. Pieci VEF spēlētāji guva vismaz 10 punktus, bet rezultatīvākais ar 15 bija Aleksandrs Madsens.

Aļona Ostapenko Romas WTA 1000 turnīra ceturtdaļfinālā piekāpās Karolīnai Pliškovai, lai gan pēdējā setā latvietei bija trīs mačbumbas, – 6:4, 5:7, 6:7(1).

Anglijas Premjerlīgas vienīgajā piektdienas spēlē Mančestras “City” divreiz atspēlējās, Ferrans Toress guva trīs vārtus, bet komandai 4:3 uzvara pār Ņūkāslas “United”.

VTB līgā sezona noslēgusies “Zielona Gora”, kas ceturtdaļfināla otrajā mačā piekāpās Kazaņas “Unics” (79:90), visā sērijā zaudējot ar 0-2. Rolandam Freimanim desmit punkti, trīs atlēkušās bumbas un viena rezultatīva piespēle. Jānis Bērziņš sezonu pabeidza ar pieciem punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un divām rezultatīvām piespēlēm.

Itālijas A sērijas ceturtdaļfinālā Andrejam Gražulim septiņi punkti un divas atlēkušās bumbas, bet “Trieste” kapitulēja “Brindisi” ar 54:86, nonākot iedzinējos ar 0-2.

Igaunijas basketbola līgas bronzas medaļas izcīnīja Roberta Freimaņa pārstāvētā “Rapla”, kas izšķirošajā mačā pārspēja Jura Umbraško vadīto un Kristapa Gludīša pārstāvēto “Tarvas” ar 84:81. Freimanis guva 13 punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli, pārtvēra bumbu un bloķēja metienu, tiesa, nopelnīja piecas piezīmes. Gludīša kontā 23 punkti, četras atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Latvijas sieviešu volejbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otro posmu iesāka ar zaudējumu četros setos pret Slovēniju – 14:25, 22:25, 25:23, 21:25. Izlases rindās jāizceļ Marta Levinska, kura guva 27 punktus.

sportapils