Latvieši noslēdz NBA regulāro sezonu, Hārtlijs atskaita pēdējos liekos – nedēļas nogales aktualitātes

Kristaps Porziņģis un Dalasas “Mavericks” regulārās sezonas pēdējā spēlē zaudēja Minesotas “Timberwolves” – 121:136. Latvietis izcēlās ar 18 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām, rezultatīvu piespēli, bloķētu metienu un divām piezīmēm. Dalasa Rietumu konferencē ieņēma 5. vietu, kas nozīmē tikšanos 1. kārtā ar Losandželosas “Clippers”.

NBA regulārās sezonas izskaņā Dāvis Bertāns guva 11 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva kļūdu un nopelnīja divas piezīmes, bet Vašingtonas “Wizards” pārspēja Šarlotes “Hornets” ar 115:110, tādējādi “play-in” turnīrā nodrošinot tikšanos ar Bostonas “Celtics”.

NHL izslēgšanas spēļu pirmajā mačā Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas “Penguins” papildlaikā zaudēja Ņujorkas “Islanders” ar 3:4. Bļugeram nepilnās 19 minūtēs trīs metieni pa vārtiem, trīs spēka paņēmieni, uzvarēti 67% iemetienu, atņemta ripa un lietderības koeficients -1.

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms Pasaules čempionāta Latvijas hokeja izlase ar 1:2 zaudēja Šveicei, vienīgos vārtus latviešiem gūstot Mārtiņam Dzierkalam. Pēc mača Bobs Hārtlijs atskaitīja pēdējos hokejistus no sastāva, un čempionātam netiks pieteikti vārtsargs Gustavs Grigals, aizsargs Roberts Mamčics un uzbrucējs Daniels Bērziņš.

Anglijas Premjerlīgā “Liverpool”, pateicoties vārtsarga Alisona Bekera gūtajiem vārtiem kompensācijas laika 5. minūtē, izrāva 2:1 uzvaru pret “West Brom”.

Spānijas futbola čempionātā Madrides “Atletico” 76. minūtē nonāca iedzinējos, bet jau 88. minūtē Luiss Svaress izvirzīja atlētus vadībā, kas beigās pārspēja “Osasuna” ar 2:1. Madrides “Real” apspēlēja “Athletic” (1:0), savukārt “Barcelona” zaudēja “Celta” ar 1:2. Skaidrs, ka par čempioni kļūs Madrides komanda, jo pirms pēdējās kārtas “Atletico” ir 83 punkti, “Real” – 81, bet “Barcelona” – 76.

Vācijas Bundeslīgā sestdien Minhenes “Bayern” cīnījās 2:2 ar “Freiburg”, bet vienus no Minhenes vārtiem guva Roberts Levandovskis, kas bija viņa 40. šajā sezonā, tādējādi atkārtojot Gerda Millera iespēto 1971. – 1972. gada sezonā. Sudraba medaļas nodrošināja “RB Leipzig”, no 0:2 panākot 2:2 pret “Wolfsburg”, kas izcīnīja vietu UEFA Čempionu līgā. Tāpat spēcīgākajā turnīrā spēlēs arī Dortmundes “Borussia”.

Pie svarīgas uzvaras cīņā par vietu UEFA Čempionu līgā tika Turīnas “Juventus”, kas mača galotnē, neskatoties uz to, ka atradās mazākumā, ar 3:2 pieveica Milānas “Inter”. Uzvaru izcīnīja arī “Napoli” (2:0 pret “Fiorentina), bet “Milan” zaudēja punktus pret “Cagliari” (0:0). Pirms pēdējās kārtas 2. līdz 5. vietas punktu sadalījums ir šāds: “Atalanta” – 78, “Milan” – 76, “Napoli” – 76, “Juventus” – 75.

Interesants noslēgums būs arī Francijas futbola čempionātā. Līdere “Lille” sadalīja punktus ar “Saint-Etienne” (0:0), PSG sagrāva “Reims” ar 4:0, līdz ar to pirms pēdējās kārtas komandu starpā ir tikai viens punkts, bet “Monaco” atpaliek trīs punktus.

Par Anglijas FA kausa ieguvējiem sestdien kļuva Lesteras “City” futbolisti, kas apspēlēja Londonas “Chelsea” ar 1:0. Uzvaras vārtus mača 63. minūtē guva Jurī Tīlemans.

Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā Tallinas “Kalev/Cramo” Igaunijas basketbola līgas finālsērijā izvirzījusies vadībā ar 2-1 pret “Parnu Sadam”. Uzvarētājiem Jānis Kaufmanis izcēlās ar pieciem punktiem, bet Pērnavas komandā Laurim Blaus 14 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles, savukārt Linards Jaunzems pievienoja piecus punktus.

Ukrainas līgas ceturtdaļfinālā Ingum Jakovičam 11 punkti, četras atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles, bet Vācijas kausa pusfinālā Rihards Lomažs guva 23 punktus, izcīnīja atlēkušo bumbu, atdeva divas rezultatīvas piespēles un pārtvēra bumbu.

Latvijas sieviešu volejbola izlase priekšpēdējā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē bez ierunām zaudēja Bosnijai un Hercegovinai – 20:25, 15:25, 11:25. Svētdien kvalifikācijas turnīru latvietes pabeidza ar 18:25, 24:26, 20:25 zaudējumu pret Čehiju.

Maskavas apgabala “Khimki”, ko sezonas gaitā pārstāvēja Jānis Timma un Dairis Bertāns, nākamajā sezonā varētu nespēlēt VTB līgā.

Par Itālijas sieviešu basketbola līgas čempioni kļuva Laura Meldere.

sportapils