“VEF Rīga” izcīna 8. Latvijas titulu, IZM rosina ļaut vakcinētajiem apmeklēt PČ hokejā spēles – aizvadītās dienas aktualitātes

Par Latvijas čempioni basketbolā vakar kļuva “VEF Rīga”, sērijas ceturtajā mačā izcīnot uzvaru pār BK “Ventspils” ar 99:90, kas kopumā ļāva triumfēt ar 4-0. Par fināla vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Kails Almens, bet komanda kopumā izcīnīja astoto titulu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VEF RĪGA (@vefriga)

Ņemot vērā, ka pēc mēneša vakcinētajiem cilvēkiem varētu sākt ļaut apmeklēt pasākumus, Izglītības un zinātnes ministrija rosinājusi atļaut vakcinētajiem apmeklēt pasaules čempionāta hokejā spēles. “Hokeja čempionāts sāksies jau 21. maijā, līdz ar to mēs redzējām, ka šis varētu būt viens no pilotprojektiem, lai sistēmu pārbaudītu dabā,” sacīja IZM Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Futbola Virslīgā pirmdienas vakarā tikās abas pastarītes un uzvarētāju neizdevās noskaidrot, jo FK “Ventspils” un “Noah Jurmala” nospēlēja 2:2. Kā ziņo Jurijs Žigajevs, Ventspils komandu jau pametuši vairāki leģionāri.

Igaunijas basketbola līgas zelta medaļas izcīnīja Roberta Štalmhera, Akseļa Vairoga trenētā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā Tallinas “Kalev/Cramo”, tiekot pie trešās uzvaras pret “Parnu Sadam” (96:70), sērijā līdz trim panākumiem uzvarot ar 3-1. Sezonas pēdējā spēlē Kaufmanim seši punkti, divas atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, pārtverta bumba un piezīme. Pērnavas rindās Linardam Jaunzemam divi punkti, pārtverta bumba, kļūda un trīs piezīmes, savukārt Lauris Blaus pievienoja divus punktus, divas rezultatīvas piespēles, atlēkušo bumbu un piezīmi.

Kolumbusas “Blue Jackets” pavēstīja, ka fanu balsojumā par sezonas vērtīgāko spēlētāju ticis atzīts Elvis Merzļikins.

Ernests Gulbis piedzīvoja pamatīgu sakāvi Portugālē notiekošā “Challenger” sērijas turnīra kvalifikācijas 2. kārtā, zaudējot beļģim Zizū Bergsam ar 1:6, 2:6.

Pirmdien oficiāli tika apstiprināts, ka Anete Šteinberga turpinās pārstāvēt Stambulas “Galatasaray” arī nākamajā sezonā. Vidēji šosezon latvietei 13,5 punkti, 7,2 atlēkušās bumbas un 2,7 rezultatīvas piespēles.

sportapils