Tenisa zvaigznes neziņā par piedalīšanos Tokijas olimpiskajās spēlēs

Šovasar jūlijā paredzētas Tokijas olimpiskās spēles, kurām vajadzēja notikt pirms gada, taču COVID-19 pandēmijas dēļ tika pārceltas. Situācija pasaulē joprojām nav stabila, līdz ar to nav skaidrības par Tokijas spēļu norisi, bet slavenais tenisists Rodžers Federers gribētu, lai tā tiktu ieviesta.

Olimpisko spēļu sākums paredzēts 23. jūlijā, bet pēdējā diena ieplānota 8. augustā. Japānā situācija ar inficētajiem nav laba, kā rezultātā Tokijā un vēl trīs apgabalos ārkārtas situācija ir pagarināta līdz maija beigām.

“Godīgi sakot, es nezinu, ko domāt,” saka Šveices leģenda Rodžers Federers. 2008. gadā Pekinā viņš triumfēja dubultspēļu turnīrā, bet četrus gadus vēlāk Londonā izcīnīja sudrabu vienspēlēs. “Es ar lielāko prieku piedalītos olimpiskajās spēlēs un izcīnītu medaļas Šveicei, kas mani padarītu ļoti lepnu. Ja tas viss nenotiks apkārt notiekošās situācijas dēļ, es sapratīšu. Domāju, ka atlēti grib dzirdēt lēmumu – spēles notiks vai nenotiks.”

Pagājušajā nedēļā petīcijai par olimpisko spēļu atcelšanu tika savākti 350 tūkstoši parakstu, un tie tika iesniegti organizatoriem, izraisot jaunus jautājumus par spēļu notikšanu. “Pašlaik mēs uzskatām, ka spēles notiks,” turpina šveicietis. “Mēs zinām, ka tā ir mainīga situācija. Atlēti paši var izlemt, vai viņi vēlas piedalīties. Ja jūtat, ka ir liela pretestība, varbūt labāk nepiedalīties. Es nezinu.”

Rafaels Nadals un Serēna Viljamsa, divas citas tenisa leģendas, arī sacījušas, ka vēl nezina par savu dalību Tokijas spēlēs. Labākie Japānas tenisa pārstāvji Naomi Osaka un Kei Nišikori izteica savas bažas par lielā sporta foruma norisi, norādot uz lielajiem riskiem.

Tenisa spēlētājiem daudz sezonas gaitā nākas ceļot, un Federers pavēstīja, ka ir vakcinējies ar “Pfizer” vakcīnu. “Esmu priecīgs, ka to izdarīju. Ja pat es palikšu Šveicē, tam tāpat ir priekšrocības. Galu galā es to darīju arī citu dēļ, jo to (slimību – red.) es nevēlos nodot citiem, ja pat esmu uzmanīgs.”

Šonedēļ Federers piedalījās turnīrā Ženēvā, kas ir viņa dzimtene. Šveicietim šis bija tikai otrais turnīrs kopš 2020. gada “Australian Open”, un tas noslēdzās jau 2. kārtā ar zaudējumu Pablo Anduharam – 4:6, 6:4, 4:6

sportapils