“Liverpool” jaunās spēļu formas veidotas no pārstrādātām plastmasas pudelēm

Pagājušās sezonas Anglijas Premjerlīgas čempione “Liverpool” vienu kārtu pirms čempionāta beigām iepazīstinājusi līdzjutējus ar nākamās sezonas mājas spēļu formām, kas būs izteikti sarkanā krāsā.

Par iedvesmu tika ņemtas formas, kādas Liverpūlei bija 1964. gadā, atstājot sarkanos toņus. Tas gads ir īpašs ar to, ka sarkanās formās spēlētāji devās laukumā pirmo reizi, dodot arī psiholoģisko pārsvaru. Tā laika “Liverpool” galvenais treneris Bills Šenkijs sacīja: “Sarkans nozīmē briesmas un spēku.”

Iespaidojoties no vēstures, nākamajā sezonā gan vīriešu, gan sieviešu komanda laukumā dosies pilnībā sarkanā formastērpā, kas sevī iekļaus arī sarkanīgas svītras un gaišāku kakla līniju. “Ir lieliski redzēt perfektu vēstures un “Nike” jauno inovāciju apvienojumu, kas tapis mūsu jaunajās spēļu formās,” atzina “Liverpool” spēlētājs Virdžils van Deiks.

Jaunās sezonas krekli ir īpaši arī ar to, ka tie izgatavoti no dabai nekaitīgākām lietām. “Jau vairākus gadus esam daļa no “Nike” ģimenes, kura vienmēr bijusi pirmajās rindās saistībā ar ilgtspējīgu dizainu, tādējādi padarot sportu zaļāku. Es fanu vietā nevaru sagaidīt nākamo sezonu, lai redzētu formas,” pabeidza van Deiks.

Šie būs ilgtspējīgākie “Liverpool” krekli, jo gan spēlētāju formas, gan fanu replikas būs izveidotas no 100% pārstrādāta poliestera auduma, kas iegūts no pārstrādātām plastmasas pudelēm. Tās tiek savāktas, notīrītas un izkausētas, lai ražotu augstas kvalitātes dziju, un tā ir daļa no “Nike” iniciatīvas “Move to Zero”, futbola ilgtspējīgam apģērbam esot priekšgalā.

Lai gan kopumā “Liverpool” sezonu nevar nosaukt par labu, uz sezonas beigām komanda spēlē labāk un vienu kārtu pirms čempionāta beigām atguvusi vietu UEFA Čempionu līgas turnīrā, tiesa, 5. vietā esošajai “Leicester City” ir tikpat daudz punktu – 66.

Foto: “Liverpool”
sportapils