Turpina cerēt, ka skatītāji varēs apmeklēt PČ spēles, latvieši izpelnas atzinību Igaunijā – aizvadītās dienas aktualitātes

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš sarunā ar “Sportacentrs.com” sacīja, ka vēl nav atmestas cerības saistībā ar iespēju ļaut skatītājiem apmeklēt pasaules čempionāta hokejā spēles. “Ja jau Saeima pieņēma lēmumu par terasēm, kas, izrādās, pēc pēdējiem saslimstības datiem neko slikti nav ietekmējis. Pieļauju, ka Saeima pieņems vēl vienu lēmumu. Neredzu citu ceļu.” Tāpat vietnē “Manabalss.lv” uzsākta parakstu vākšana, lai ļautu COVID-19 vakcinētajiem cilvēkiem vai slimību pārslimojušiem doties vērot mačus klātienē.

Raivim Ķiršam gūstot vārtus spēles 90. minūtē, “BFC Daugavpils” Virslīgas mačā ar rezultātu 1:0 pieveica FK “Metta”. Otrā trešdienas cīņā minimālu uzvaru izcīnīja “Valmiera” FC – 1:0 pret FK “Liepāja”. Jau 9. minūtē izšķirošos vārtus guva Marko Simičs.

Par Igaunijas basketbola līgas labāko treneri atzīts Roberts Štelmahers, kura vadītā “Kalev/Cramo” izcīnīja līgas čempiontitulu. Simboliskajā pieciniekā iekļuva Roberts Freimanis – aizvadītajā sezonā “Rapla” kapteinim vidēji 15,6 punkti, 8,2 atlēkušās bumbas un 2,8 rezultatīvas piespēles.

Francijas basketbola čempionātā Mārtiņam Meieram desmit punkti, ieskaitot uzvaru nesošos divus pusotru sekundi pirms pagarinājuma beigām. Latvieša kontā arī septiņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un divi bloķēti metieni. Rolands Šmits guva septiņus punktus un divreiz rezultatīvi piespēlēja Spānijas ACB līgas spēlē.

Anglijas Premjerlīgā “Liverpool” ar 3:0 uzvaru pār “Burnley” turnīra tabulā panāca “Leicester City”, šobrīd ieņemot 4. vietu. “Tottenham” zaudēja “Aston Villa” (1:2), bet “Arsenal” kompensācijas laikā guva divus vārtus, kas ļāva ar 3:1 pieveikt “Crystal Palace”.

Par Itālijas kausa ieguvēju trešdienas vakarā kļuva Turīnas “Juventus”, kas apspēlēja “Atalanta” ar rezultātu 2:1. Sesto reizi par kausa ieguvēju kļuva Džanluidži Bufons, kas ir jauns rekords, turklāt Bufons ļoti iespējams aizvadījis pēdējo spēli “Juventus” rindās.

Francijas kausu 14. reizi pēc kārtas izcīnīja Parīzes “Saint-Germain”, izšķirošajā mačā izcīnot 2:0 uzvaru pār “Monaco”. Kiliana Mbapē kontā precīzs sitiens vārtos un rezultatīva piespēle.

EHF Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē Dainis Krištopāns guva divus vārtus, bet viņa pārstāvētā Parīzes “Saint-Germain” izcīnīja uzvaru pār “THW Kiel” ar 34:28, kas divu spēļu summā ļāva triumfēt 63:59 un iekļūt “Final 4”.

sportapils