Saeima lemj par skatītāju klātbūtni PČ hokejā, Bertāns un “Wizards” iekļūst izslēgšanas spēlēs – aizvadītās dienas aktualitātes

Latvijas Republikas Saeima vakar vakarā atbalstīja iesniegto likumprojektu par skatītāju atļaušanu čempionāta spēlēs, un Ministru kabinetam jāizstrādā kārtība, kādā ļaut vakcinētajiem cilvēkiem apmeklēt spēles.

Izšķirošajā spēlē par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā Vašingtonas “Wizards” pārliecinoši tika galā ar Indiānas “Pacers” – 142:115. Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 19 minūtes, guva deviņus punktus, pārtvēra bumbu, pieļāva kļūdu un nopelnīja piezīmi. Pirmajā kārtā Vašingtona tiksies ar Austrumu konferences labāko regulārās sezonas komandu Filadelfijas “76ers”.

NHL izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Pitsburgas “Penguins” izcīnīja uzvaru pār Ņujorkas “Islanders” ar 5:4, izvirzoties sērijā vadībā ar 2-1. Teodoram Bļugeram mazliet mazāk kā 14 minūšu laikā četri spēka paņēmieni, nopelnīts divu minūšu noraidījums, bloķēts metiens, uzvarēti 30% iemetienu un pozitīvs lietderības koeficients +1.

Vakar Latvijas hokeja izlases treniņā pirmajā uzbrucēju trijniekā spēlēja Kaspars Daugaviņš, Lauris Dārziņš un Rodrigo Ābols, savukārt pirmais aizsargu pāris bija Kristiāns Rubīns un Uvis Balinskis, ziņoja “Sportacentrs.com”.

Latvijas futbola Virslīgas vienīgajā ceturtdienas spēlē graujošu uzvaru izcīnīja “Riga” FC, kas pārbrauca pāri “Noah Jurmala” ar rezultātu 7:0. Interesanti, ka nominālā mājiniece skaitījās “Noah”, taču spēle tika aizvadīta “Riga” treniņbāzē Mežaparkā.

Latvijas basketbola līgas sezonas simboliskajā pieciniekā iekļauti “VEF Rīga” pārstāvji Maikls Kaizers un Kails Almens, Kriss Kofijs no BK “Ventspils”, Kristaps Dārgais no BK “Ogre” un BK “Liepāja” spēlētājs Dāvis Geks.

Latvijas basketbola savienības valde vakar izlēma, ka bronzas sērija starp BK “Ogre” un BK “Liepāja” neturpināsies, komandām tiks piešķirta dalīta 3./4. vieta, bet medaļas netiks pasniegtas. Sērija tika apturēta pēc pirmās spēles, kad “Ogres” komandā tika konstatēts pozitīvs COVID-19 gadījums.

Latvijas basketbola izlases galvenajam trenerim Luka Banki palīdzēs Jānis Gailītis no “VEF Rīga” un BK “Liepāja” galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis. Tāpat Banki nosauca kandidātus, kuri no 7. līdz 22. jūnijam piedalīsies treniņnometnē, un viņu vidū ir tādi spēlētāji kā Anžejs Pasečņiks, Dairis Bertāns, Artūrs Žagars un Kristers Zoriks.

Ingus Jakovičs Ukrainas basketbola čempionāta ceturtdaļfināla spēlē guva astoņus punktus, izcīnīja atlēkušo bumbu, atdeva piecas rezultatīvas piespēles un pārtvēra bumbu, bet Igora Miglinieka vadītā “Budivelnyk” zaudēja “Dnipro” (76:78), tādējādi viss izšķirsies piektajā spēlē.

sportapils