Spēlētājs savaino pretinieku, saprot savu vainu un piekrīt tikt pārmācītam

Aizvadītajā naktī sākās NHL izslēgšanas spēļu pirmās kārtas duelis starp divām Kanādas komandām – Toronto “Maple Leafs” un Monreālas “Canadiens”. Viens no spēles galvenajiem “varoņiem” bija Korijs Perijs, kurš nepatīkamā veidā savainoja Toronto kapteini Džonu Tavaresu, kurš tika nogādāts slimnīcā.

Pirmās trešdaļas vidū Tavaress saņēma spēka paņēmienu no “Canadiens” hokejista Bena Šaro. “Maple Leafs” kapteinis nokrita uz ledus, bet tajā pašā brīdī ātrumā slidoja Perijs, kurš ar celi trāpīja Tavaresam pa seju. Spēle tika apturēta, un laukumā devās medicīnas personāls. Hokejists laukumu nevarēja pamest paša spēkiem, tāpēc tikai uz nestuvēm atstāja laukumu.

“Pēc tam, kad ieraudzīju viņu, man palika slikti,” pēc spēles sacīja Perijs. “Tā bija biedējoša situācija. Nezinu, ko vēl vairāk varēju darīt, jo mēģināju viņam pārlēkt pāri. Es ar viņu sazināšos, aprunāšos un cerams, ka ar viņu viss būs kārtībā.”

Lai gan no “Maple Leafs” spēlētāju puses nesekoja nekāda agresija pret Periju, viens no hokejistiem Niks Folino uzsāka sarunu ar pieredzējušo “Canadiens” pārstāvi, un bija skaidrs temats – kautiņš. Kā tiesnesis veica iemetienu, abi hokejisti nometa cimdus un uzsāka kautiņu.

Jāteic, ka Perijs nebija ļoti aktīvs un vairāk izpaudās Folino, kurš arī svinēja uzvaru kautiņā. “Mūsu kapteinis gulēja uz ledus,” situāciju komentēja Folino. “Nekas vairāk. Nedomāju, ka tā bija apzināta rīcība, taču mūsu kapteinis tur gulēja.”

Visā mačā uzvaru ar rezultātu 2:1 izcīnīja “Canadiens”. Sērijas otrā cīņa paredzēta naktī uz 23. maiju pēc Latvijas laika.

sportapils