Ankipāns par spēli pret Kazahstānu: “Man ir dziļa pārliecība, ka nekas slikts tur nevar notikt”

Jau vēstīts, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase 2021. gada pasaules čempionāta, kas norisinās Rīgā, ietvaros ar 2:0 pieveica Kanādas valstsvienību. Tas bija vēsturisks panākums, jo nekad iepriekš kanādiešus PČ un OS nebijām uzveikuši.

Tikmēr jau šodien plkst. 20:25 LTV7 tiešraidē Latviju gaida vēl viena cīņa, tiesa, šoreiz pret klasi zemākiem pretiniekiem jeb Kazahstānas izlasi, kuras rindās ir vairāki naturalizēti ziemeļamerikāņi.

“Sporta pils” aicināja uz sarunu bijušo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas “Dinamo”, šosezon Latvijas virslīgas komandas “HK Mogo” treneri Ģirtu Ankipānu.

“Komanda nospēlēja ļoti organizēti un pēc savas sistēmas – stingra spēle aizsardzībā, kas pretiniekiem daudz iespēju nedeva. Jā, varbūt sākām ne pārāk labi, bet ar pacietīgu spēli izturējām kanādiešu spiedienu. Jāteic, ka viņi paši arī to pazaudēja ar noraidījumiem. Vēlāk gūti vārti perioda izskaņā un spēle aizgāja mums labvēlīgā gultnē. Turpinājumā turējāmies pie iesākta un veiksmīgi novedām spēli līdz galam,” iesāk Ankipāns.

Tāpat trenerim vaicājām par gaidāmo maču pret Kazahstānu. Pirmā lieta – kas jādara, lai šodien gūtu uzvaru.

“Grūts jautājums. Domāju, ka jāpieturas pie tās spēles, kādu demonstrēja. Tā bija tuvu perfektai. Aizsardzībā ļoti disciplinēti nospēlēja. Jāizceļ arī Matīsa [Kivlenieka] sniegums, vairākas reizes komandu glābjot. Protams, varētu vēlēties labāku vairākuma izspēli un akcentētākus metienus, bet tomēr vieni vārti tajā tika gūti. Tas būtu vienīgais, ko es gribētu pielikt klāt vakardienas spēlei.”

“Ar to ir interesants pasaules čempionāts, jo visas spēles ir dažādas. Ar Kazahstānu būs pavisam cita spēle, jo viņi mūsu spēlētājus un trenerus zina. Plus abām komandām patīk spēlēt kā otrajam numuram no aizsardzības. Tāpēc redzēsim, kura pirmā iemetīs un pārņems iniciatīvu. Svarīga būs spēle arī nevienādos sastāvos. Visu izšķirs nianses. Bet teikšu tā – man ir dziļa pārliecība, ka nekas slikts tur nevar notikt, un mūsējie šodien uzvarēs. Jo mums ir liels pārsvars ļoti svarīgā pozīcijā – vārtsargos. Manuprāt, mums ir pāris klases augstāki vārtsargi, kuri var izšķirt spēles likteni.”

Vai vārtos šodien atkal būtu jāliek Kivlenieks?

“Tur būtu jārunā ar viņu pašu un jāredz klātienē. Jāzina, kā viņš jūtas. Es gan noteikti neliktu viņu vārtos pret Itāliju, jo nav īsti jēgas. Tāpat būtu jāskatās cik pēc tam ir dienas starpā līdz mačam ar ASV. Ja viņš nespēlētu šodien un nākamo spēli, tad būtu piecu dienu pauze, kas arī var būt par daudz. Iespējams, var viņu atstāt šodien, bet pret itāļiem dot iespēju Jānim Kalniņam. Treneri noteikti redz labāk. No otras puses Kalniņš labāk pazīst Kazahstānas spēlētājus no KHL. Varianti ir visādi. Neminēšu, jo var darīt gan tā, gan tā,” uzskata Ankipāns.

Kivlenieks, kad ierādās Rīgā no Ziemeļamerikas, teju “uzreiz no lidmašīnas caur viesnīcu” devās laukumā pārbaudes spēlē pret Šveici. Jautājām Ankipānam, vai tā nevarēja būt jau iepriekš ieplānota taktika, ka Kivlenieku gatavoja tieši pirmajam mačam ar Kanādu.

“Domāju, ka nē. Ja man prasa, tad domāju, ka Bobs [Hārtlijs] šajos divos mačos gribēja noskaidrot kāda ir situācija ar vārtsargiem, kuram uzticēt pirmo spēli. Un Kivlenieks šajā īsajā sprintā par mata tiesu, ja tā var teikt, uzvarēja,” nobeigumā sacīja speciālists.

sportapils