Latvija šokē un sāk PČ ar uzvaru pār Kanādu, Ministru kabinets tikai nākamnedēļ lems par skatītājiem – aizvadītās dienas aktualitātes

Jauns ieraksts vēsturē! Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu vakar iesāka ar 2:0 uzvaru pār Kanādu, tādējādi pirmo reizi vēsturē pārspējot hokeja dzimtenes pārstāvjus. Vārtus latviešiem guva Miks Indrašis un Oskars Batņa, savukārt Matīss Kivlenieks atvairīja visus 38 metienus. Šovakar spēle Latvijai pret Kazahstānu.

Ministru kabinets nesasauks ārkārtas sēdi, lai spriestu par iespēju ļaut skatītājiem apmeklēt pasaules čempionāta hokejā spēles, kas nozīmē, ka tas notiks tikai 27. maijā, kad Latvijai paredzēta ceturtā grupu turnīra spēle pret ASV.

Mārcis Ošs Šveices futbola čempionāta pēdējā kārtā guva vārtus, un viņa pārstāvētā “Lugano” izcīnīja 2:1 uzvaru pār “Luzern”, kas ļāva turnīra tabulā pakāpties par divām pozīcijām un ieņemt 4. vietu.

Naktī uz sestdienu noskaidrojās pēdējā komanda, kas spēlēs NBA izslēgšanas mačos. Tā ir Memfisas “Grizzlies”, kas pagarinājumā apspēlēja Goldensteitas “Warriors” ar 117:112. Uzvarētājiem lielisks bija Dža Morants, kurš guva 35 punktus. Pirmajā kārtā Memfisai tikšanās ar Jūtas “Jazz”, bet jau sestdienas vakarā sāksies pirmās spēles, plkst. 23:30 laukumā dodoties Kristapam Porziņģim un Dalasas “Mavericks”.

Taisons Fjūrijs un Deontejs Vailders esot mutiski vienojušies par cīņu 24. jūlijā, ziņo ESPN. Lai gan iepriekš bija plānots, ka vasarā Fjūrijs cīnīsies ar Entoniju Džošua, šonedēļ ASV tiesa lēma, ka Vailderam ir tiesības aizvadīt trešo cīņu pret Fjūriju.

Pārējās piektdienas pasaules čempionāta hokejā cīņās Krievijas Olimpiskās komitejas komanda pārspēja Čehiju ar 4:3, Slovākija svinēja 5:2 panākumu pret Baltkrieviem, bet Vācija sagrāva Itāliju – 9:4.

sportapils