Agvero pēdējā spēlē “City” rindās uzstāda jaunu Premjerlīgas rekordu

Vakar noslēdzās Anglijas Premjerlīgas sezona. Par čempioni kļuva Mančestras “City”, un mačs pret “Everton” bija īpašs ne tikai ar to, ka pēc tā tika celts čempionu kauss, bet arī ar to, ka pēdējo spēli pilsētnieku rindās aizvadīja Serhio Agvero, kurš komandu pārstāvēja desmit gadus.

Jau pirms spēles “City” īpaši atzīmēja Agvero pēdējo spēli. Dodoties laukumā, no cilvēkiem tika izveidots tunelis, pa kuru laukumā, aplaudējot visiem klātesošajiem, devās Agvero. Maču viņš gan neuzsāka starta sastāvā, bet malā arī nepalika, jo 64. minūtē pēdējo reizi devās laukumā “City” kreklā.

Šis argentīnietim bija 389. mačs “City” komandā, un līdz šim viņš bija guvis 258 vārtus, taču pēdējais vārds vēl tika teikts. Pavadījis laukumā septiņas minūtes, Agvero pārspēja “Everton” vārtsargu, taču tas nebija viss, jo jau piecas minūtes vēlāk argentīnietis vēlreiz bija precīzs! Gūstot 184. vārtus Mančestras komandas labā Premjerlīgā, Agvero pārspēja Veinu Rūniju un kļuva par visu laiku rezultatīvāko čempionāta spēlētāju, pārstāvot vienu komandu.

Kopumā “City” sagrāva “Everton” ar 5:0, un svinības varēja sākties! Apbalvošanu vēl labāku padarīja fakts, ka stadionā atradās 10 tūkstoši līdzjutēju. Piekto reizi 21. gadsimtā “City” kļuva par čempioni, un visu titulu izcīnīšanā piedalījies arī Agvero. Tāpat viņš Mančestras rindās izcīnījis vienu FA kausu un sešreiz triumfējis Līgas kausā. Šajā nedēļas nogalē Agvero ir iespēja papildināt savu trofeju klāstu ar UEFA Čempionu līgas titulu.

Lai gan oficiāli Agvero līgums ar “City” beigsies tikai jūnijā, jau ir zināms, kur futbolists turpinās karjeru. Argentīnas futbolists panācis vienošanos ar “Barcelona” par divu gadu sadarbību. Agvero vēlējās pievienoties Barselonas komandai un pat piekrita mazākai algai, kas gan var palielināties, ja Spānijas grands triumfēs Čempionu līgā. Starpsezonā līgums beigsies Lionelam Mesi, un tautieša Agvero pievienošanās var būt viens no veidiem, kā censties pierunāt Mesi palikt “Barcelona” rindās.

sportapils