Latvija zaudē pārsteidzošajiem kazahiem, Bertānam rezultatīvākā “play-off” spēle karjerā – nedēļas nogales aktualitātes

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta otrajā mačā pēcspēles metienu sērijā piekāpās Kazahstānai ar rezultātu 2:3. Latvijai vārtus guva Lauris Dārziņš un Rihards Bukarts, bet nākamais mačs būs pirmdien plkst. 16:15 pret Itāliju. Visai negaidīti svētdien Baltkrievija ar 1:0 izcīnīja uzvaru pār Zviedriju, savukārt Kazahstāna otro dienu pēc kārtas uzvarēja bullīšos, šoreiz pieveicot Somiju ar 2:1.

Ar uzvaru NBA izslēgšanas spēles iesāka Kristaps Porziņģis un Dalasas “Mavericks” – 113:103 pret Losandželosas “Clippers”. Porziņģim 14 punkti, četras atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, bloķēts metiens, divas piezīmes un kļūda. Luka Dončičs sakrāja “triple-double” ar 31 punktu, desmit bumbām un 11 piespēlēm.

Dāvis Bertāns pirmajā NBA “play-off” mačā izcēlās ar 14 punktiem (rekords izslēgšanas spēlēs), piecām atlēkušajām bumbām, rezultatīvu piespēli, bloķētu metienu un trim piezīmēm, savukārt Vašingtonas “Wizards” izrādīja labu pretestību, tiesa, zaudēja Filadelfijas “76ers” ar 118:125.

Pitsburgas “Penguins” sestdienas vakarā piedzīvoja zaudējumu NHL 1. kārtas spēlē pret Ņujorkas “Islanders” ar 1:4, tādējādi sērijā rezultāts ir 2-2. Teodors Bļugers 11 minūšu laikā vienreiz meta pa vārtiem un pabeidza maču ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Futbola Virslīgā svētdien Jūrmalas “Spartaks” ar minimālo 1:0 izcīnīja uzvaru pār “Valmiera” FC, savukārt Kurzemes derbijā FK “Liepāja” tika pie panākuma pret FK “Ventspils” – 3:1.

Anglijas Premjerlīgā svētdien tika noskaidrotas komandas, kas spēlēs UEFA Čempionu līgā. “Chelsea” zaudēja “Aston Villa” (1:2), bet “Totenhema” atspēlējās un ar 4:2 pieveica “Leicester City”, tādējādi Lestera palika 5. vietā, kamēr “Chelsea” izcīnīja 4. vietu, bet 3. vietu izcīnīja “Liverpool”.

Tādi pati intriga bija Itālijas A sērijā. Tā kā “Napoli” nespēja pieveikt “Verona” (1:1), bet “Juventus” ar 4:1 apspēlēja “Bologna”, tad Čempionu līgā nākamajā sezonā spēlēs Turīnas komanda, “Atalanta”, “Milan” un čempione “Inter”.

Par Spānijas futbola čempionāta uzvarētāju kļuva Madrides “Atletico”, kas sestdien nonāca iedzinējos pret “Valladolid”, taču guva divus vārtus un uzvarēja ar 2:1. Otrajā vietā palika Madrides “Real”, kas pārspēja “Villarreal” ar 2:1, bet trešās vietas īpašniece “Barcelona” apspēlēja “Eibar” (1:0).

Arī Francijas futbola čempionātā galvenais jautājums nedēļas nogalē bija par čempioni. Apspēlējot “Angers” ar 2:1, pirmo reizi par čempioni kopš 2011. gada kļuva “Lille”, par punktu aiz sevis atstājot Parīzes “Saint-Germain”.

Vācijas futbola čempionāta pēdējā kārtā lielas intrigas par augstākajām vietām nebija. Jau iepriekš “Bayern” garantēja titulu, “RB Leizpig” noslēdza sezonu kā otrā, Dortmundes “Borussia” izcīnīja trešo vietu, bet pēdējo ceļazīmi uz Čempionu līgu ieguva “Wolfsburg”.

F1 posmā Monako uzvaras laurus plūca Makss Verstapens, otro vietu izcīnīja Karloss Sains, savukārt kā trešais uz goda pjedestāla kāpa Lendo Noriss. Septītajā vietā palika Luiss Hamiltons, bet kvalifikācijas uzvarētājs Šarls Leklērs nemaz neuzsāka sacensības, jo viņa formula netika līdz galam sataisīta pēc avārijas kvalifikācijas beigās.

Minhenes “Bayern” dublieru komanda paziņojusi, ka pārtrauc sadarbību ar Danielu Ontužānu, kurš Vācijas flagmaņa sistēmai pievienojās 2018. gadā.

Baltkrievijas basketbola čempionāta trešajā finālspēlē Tomam Leimanim 17 punkti, trīs atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles, bet “Tsmoki-Minsk” pārspēja “Borisfen” ar 86:74. Svētdien Minskas komanda izcīnīja pārliecinošu uzvaru 85:52, tādējādi kļūstot par čempioni. Leimanim 12 punkti, trīs atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un trīs kļūdas.

Sezonu Ukrainā noslēdza Ingus Jakovičs un Igors Miglinieks, kuru pārstāvētā “Budivelnyk” ceturtdaļfināla izšķirošajā cīņā zaudēja “Dnipro” ar 84:107, tādējādi noslēdzot sezonu. Jakovičam sezonas pēdējā mačā 11 punkti, viena rezultatīva piespēle, pārtverta bumba un kļūda.

sportapils