Bļugeram sezona beigusies, Bertānam baranka un neglaimojošs rekords – aizvadītās dienas aktualitātes

Pitsburgas “Penguins” pirmās kārtas sestajā spēlē atzina Ņujorkas “Islanders” pārākumu ar 3:5, kā rezultātā noslēdzot sēriju un sezonu (2-4). Nepilnās septiņās ar pusi minūtēs Teodoram Bļugeram bloķēts metiens, izdarīti divi spēka paņēmieni, kā arī uzvarēti 43% iemetienu.

NBA izslēgšanas spēļu pirmās kārtas otrajā spēlē Vašingtonas “Wizards” zaudēja Filadelfijas “76ers” ar 95:120, tādējādi sērijā rezultāts kļuvis 0-2. Dāvis Bertāns, laukumā pavadījis 24 minūtes, aizmeta garām visus četrus metienus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un nopelnīja sešas piezīmes. Latvietis ir pirmais pēdējo sešu gadu laikā, kuram “play-off” spēlē nav gūtu punktu, bet izdevies sakrāt sešas piezīmes. Nākamās divas spēles norisināsies Vašingtonā.

Pirms šodien paredzētās pasaules čempionāta spēles pret ASV Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs veicis izmaiņas virknējumos – Kaspars Daugaviņš turpmāk spēlēs 3. maiņā, bet Ronalds Ķēniņš pievienosies Rodrigo Ābolam un Laurim Dārziņam 1. virknējumā, ziņo “Sportacentrs.com”.

Trešdienas spēlēs pasaules čempionātā Kazahstāna ar 3:2 pārspēja Vāciju, kas vēl nebija piedzīvojusi zaudējumus, Krievijas Olimpiskās komitejas komanda tika pie panākuma pret Dāniju (3:0), par pārsteigumu parūpējās Lielbritānija, kas izcīnīja uzvaru pār Baltkrieviju ar rezultātu 4:3, bet pirmā uzvara čempionātā Kanādai – 4:2 pret Norvēģiju.

Polijas pilsētā Gdaņskā trešdienas vakarā risinājās UEFA Eiropas līgas fināls. Pamatlaiks starp “Villarreal” un Mančestras “United” noslēdzās ar 1:1, papildlaikā gūtu vārtu nebija, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā Spānijas komanda bija pārāka ar 11:10, tādējādi izcīnot kausu un garantējot vietu Čempionu līgā.

sportapils