Latvija netiek galā ar ASV, 3×3 izlase lieliski sāk Tokijas OS kvalifikācijas turnīru – aizvadītās dienas aktualitātes

Otro zaudējumu pasaules čempionātā vakar piedzīvoja Latvijas hokeja izlase, kas atzina ASV pārākumu ar rezultātu 2:4. Ar precīziem metieniem latviešiem atzīmējās Miks Indrašis un Renārs Krastenbergs. Šovakar Latvijai plkst. 20:15 spēle pret Norvēģiju.

Latvijas futbola federācija paziņoja kandidātu sarakstu gaidāmajai Baltijas kausa izcīņai un pārbaudes spēlei pret Vācijas izlasi. Kandidātu lokā ir četri debitanti – Raivis Ķiršs, Krišjānis Zviedris, Renārs Varslavāns un Rihards Matrevis. 4. jūnijā Latvija uzsāks Baltijas kausu pret Lietuvu, 7. jūnijā aizvadīs draudzības maču ar Vāciju, bet trīs dienas vēlāk spēle pret Igauniju.

Ministru kabinets lēma, ka no 1. jūnija līdzjutēji varēs apmeklēt pasaules hokeja čempionāta spēles. Lai varētu vērot mačus, būs jāapliecina, ka cilvēks ir vakcinējies pret COVID-19 vai pārslimojis to. Jūnija pirmajā dienā Latvijas izlase pēdējā grupu turnīra mačā tiksies ar Vāciju.

Ļoti labi Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru uzsākusi Latvijas 3×3 basketbola izlase. Austrijas pilsētā Grācā latvieši vispirms pārspēja austriešus ar 21:14, kam sekoja panākums pret Nīderlandi ar 21:17. Atlikušās divas D grupas spēles latvieši aizvadīs sestdien.

“French Open” izlozē noskaidrojās, ka Aļona Ostapenko pirmajā kārtā tiksies ar Sofiju Keninu, kas pagājušā gada turnīrā spēlēja finālā, savukārt Anastasijai Sevastovai pretī stāsies Dženifera Breidija, kas šī gada sākumā sasniedza “Australian Open” finālu.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Pasaules kausa tūres 4* posmu Sočos iesāka ar 0-2 zaudējumu Filam Dalhauzeram un Nikam Lusenam. Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar 2-0 uzvaru pār Florianu Brīru un Marko Kratigeru nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs, savukārt Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, izcīnot uzvaru un piedzīvojot neveiksmi, tika pie 2. vietas grupā un iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Roberts Uldriķis pārspēlēs par vietu Šveices Superlīgā guva vārtus, un latvieša pārstāvētā “Sion” pārliecinoši pārspēja “Thun” ar rezultātu 4:1.

Pasaules čempionāta hokejā ceturtdienas spēlēs Šveice izrēķinājās ar Slovākiju (8:1), Somija tika pie 3:0 uzvaras pret Itāliju, savukārt Čehija atspēlējās, pārspējot Zviedriju ar 4:2.

Madrides “Real” vakar pavēstīja, ka no galvenā trenera amata atkāpies Zinedins Zidāns. Franču speciālista vadībā “Real” divreiz uzvarēja Spānijas čempionātā un trīsreiz kļuva par UEFA Čempionu līgas čempioni.

sportapils