Vecuma skandāls: 30 gadus vecā futbolista māte mirusi pirms 35 gadiem

Bijis ne mazums gadījumu, kad, skatoties uz spēlētāju, negribas ticēt, ka viņš ir tik vecs, cik rakstīts viņa pasē. Pavisam nesen uzmanības centrā nonācis Guelors Kanga, kurš īstenībā varētu būt par pieciem gadiem vecāks nekā tiek apgalvots dokumentos.

Kanga jau vairāk nekā desmit gadus pārstāv dažādus Eiropas futbola klubus, taču tagad viņš tiek apsūdzēts ne tikai sava patiesā vecuma slēpšanā, bet arī nepareizas nacionalitātes norādīšanā. Interesanti, ka tas viss gaismā nonācis tikai tagad, lai gan futbolists pārstāv Belgradas “Red Star”, kas regulāri startē starptautiskajos turnīros.

Futbolists apgalvo, ka ir Gabonas pilsonis, un kopā ar “Arsenal” kapteini Pjēru Emeriku Obamejangu pārstāv nacionālo izlasi. Kā vēsta Gabonas futbola federācija, Kanga šobrīd ir 30 gadus vecs. Kongo demokrātiskās republikas pārstāvji ziņo, ka futbolists patiesībā ir dzimis Kongo, kā rezultātā viņš ir pārstāvējis Gabonu, pateicoties falsificētiem dokumentiem.

Tāpat tiek sacīts, ka futbolista māte mirusi 1985. gadā, līdz ar to Kangas patiesais vecums ir krietni vien lielāks. Futbolista īstais vārds esot Kiaku Kiaku Kiangana, un viņš dzimis 1985. gada 5. oktobrī Kongo.

Kongo vēlas, lai Gabonas futbola federācija tiktu apsūdzēta par viltošanu un FIFA pilsonības maiņu procedūru neievērošanu, kad viņš pārcēlās no Kongo uz Gabonu. Šis skandāls, iespējams, neļaus Gabonai piedalīties 2021. gada Āfrikas kausa finālturnīrā.

“Mēs vēlamies pateikt, ka ticam saviem spēlētājiem,” vēstījumā teica “Red Star”. “Viņš iepriekš spēlējis gan Krievija, gan Čehijā, taču problēmu nebija. Mēs šo situāciju redzam kā karu starp divām Āfrikas nācijām, un Kanga ir cietēja lomā.”

Pārstāvot Gabonas izlasi, Kanga palīdzējis izcīnīt 46 uzvaras, kā arī piedalījās visās sešās Āfrikas kausa kvalifikācijas spēlēs, ieskaitot abas pret Kongo.

sportapils