Latvija sarežģa uzdevumu par ceturtdaļfinālu, Graudiņa/Kravčenoka sasniedz pusfinālu – aizvadītās dienas aktualitātes

Sāpīgu neveiksmi pasaules čempionātā hokejā piedzīvoja Latvijas izlase, kas pēcspēles metienu sērijā atzina Norvēģijas pārākumu ar 3:4. Latvijas izlases labā vārtus guva Renārs Krastenbergs, Ronalds Ķēniņš un Kristiāns Rubīns. Lai turpinātu cīņu par ceturtdaļfinālu, Latvijai rīt jāpārspēj Somija, bet 1. jūnijā jāņem punkti pret Vāciju.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Pasaules kausa tūres 4* posmu Sočos noslēdza ar zaudējumu pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā Gžegoržam Fijalekam un Mihalam Brilam (0-2). Aleksandrs Savoilovs un Jānis Šmēdiņš parūpējās par pārsteigumu, pirmajā kārtā no tālākas cīņas izslēdzot spēcīgos Andersu Molu un Kristianu Sēremu (2-1). Pusfinālā jau iekļuvušas Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka – ceturtdaļfinālā Latvijas duets pārspēja Hezeri Bensliju un Brendiju Vilkersoni ar 2-1.

NBA izslēgšanas spēļu 1. kārtas 3. spēlē Dalasas “Mavericks” zaudēja Losandželosas “Clippers” ar 108:118, rezultātam sērijā kļūstot 2-1. Kristaps Porziņģis izcēlās ar deviņiem punktiem, trim atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm, pārtvertu bumbu, bloķētu metienu un trim piezīmēm.

Futbola Virslīgas piektdienas spēlē “Riga” FC izcīnīja uzvaru pār FK “Metta” ar rezultātu 3:0. Vārti un rezultatīva piespēle Vladimira Kameša kontā.

Pasaules čempionāta piektdienas spēlēs Kanāda uzvarēja Kazahstānu (4:2), Zviedrija tika galā ar Lielbritāniju (4:1), savukārt Dānija apspēlēja Baltkrieviju ar 5:2.

Vācijas pilsētā Ķelnē sākās Eirolīgas “Final 4”. “Anadolu Efes” noturēja pārsvaru un pieveica Maskavas CSKA ar 89:86, kuras rindās Jānim Strēlniekam divi punkti, pārtverta bumba un kļūda. Otrajā mačā pēdējās sekundēs uzvaru izrāva “Barcelona” – 84:82 pret Milānas “Olimpia”. Rolanda Šmita kontā trīs punkti, četras atlēkušās bumbas, kļūda un divas piezīmes.

sportapils