Bertānam rezultatīvākais “play-off” mačs, Ostapenko atkal izstājas “French Open” 1. kārtā – aizvadītās dienas aktualitātes

Pirmo uzvaru NBA izslēgšanas spēlēs izcīnīja Vašingtonas “Wizards”, kas pārspēja Filadelfijas “76ers” ar 122:114. Dāvis Bertāns aizvadīja rezultatīvāko karjeras “play-off” spēli un guva 15 punktus, kā arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja metienu un nopelnīja piezīmi, tiesa, maču latvietis pabeidza priekšlaicīgi muskuļa savainojuma dēļ. Rezultāts sērijā ir 1-3.

Jau pirmajā “French Open” kārtā zaudējumu piedzīvoja Aļona Ostapenko, kura ar 4:6, 6:4, 3:6 zaudēja Sofijai Keninai, kura pirms gada sasniedza turnīra finālu. Četros no sešiem “Roland Garros” turnīriem latviete nav pārvarējusi pirmo kārtu.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš olimpiskās atlases reitingā noslīdējuši uz 18. vietu, kas neļautu doties uz Tokijas OS. Lai tajās iekļūtu, latviešu duetam labi jānostartē šonedēļ Ostravas četru zvaigžņu turnīrā un jāieņem vismaz 5. vieta.

Rīgas “Dinamo” paziņojusi, ka noslēgusi līgumu ar Rudolfu Červeniju, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Somijas čempionāta komandu “Pelicans” un guva visvairāk vārtu sastāvā – 21.

Pasaules čempionātā pirmdien ASV ar 2:0 pārspēja Vāciju, Čehijai panākums pēcspēles metienu sērijā pret Dāniju (2:1), Norvēģijai 3:1 uzvara pār Kazahstānu, bet Krievijas Olimpiskās komitejas komanda bullīšos no tālākas dalības turnīrā izslēdza Zviedriju – 3:2.

Par papildinājumu sastāvā pavēstījusi “Barcelona”, kas panākusi vienošanos uz divām sezonām ar Serhio Agvero, kurš pēdējos 10 gadus pavadīja Mančestras “City”. Izpirkuma maksa esot 100 miljoni eiro.

sportapils