“Saint-Germain” fani protestē pret jaunajām formām

Francijas futbola flagmanis Parīzes “Saint-Germain” maijā prezentēja spēļu formas, ar kurām dosies laukumā nākamajā sezonā. Jaunais dizains nepatika komandas kvēlākajiem atbalstītājiem, kuri to darīja zināmu, izejot ielās.

Jaunākajā “Saint-Germain” un “Nike” kopdarba rezultātā formu pamatkrāsa ir zila, bet trijās vietās izvietota sarkana un baltu krāsa kombinācija. Dizains saniknojis fanus, jo aizmirsta ļoti būtiska nianse, kas saistās ar komandas vēsturi.

1973. gadā dizaineris Daniels Hečers izveidoja PSG komandas kreklus, kuriem vidū bija vertikāls sarkans laukums, ko no abām pusēm apņēma baltas līnijas, taču jaunajā dizainā tāds elements nav. Nākamajā sezonā Parīzes komanda atzīmēs 50. gadadienu, un šī forma ir kā veltījums Hečeram.

Doma par vēstījumu nepatīk PSG faniem, tāpēc devās uz komandas stadionu, lai protestētu pret formām. “Ar sašutumu un neizpratni mēs aplūkojām jaunās sezonas kreklus,” paziņojumā saka fani. “Atkal šī nav PSG forma. Protams, viņi mūsos neklausās, tāpēc izteiksim savu viedokli tik tieši, cik vien iespējams.”

Foto: AP

“Mēs neesam mārketinga speciālisti, taču zinām, ka jāizrāda cieņa pret tik lielu un svarīgu grupu kā līdzjutēji. Mēs sapņojam redzēt futbolistus tajās unikālajās krāsās, un tas liks mūsu sirdīm pukstēt straujāk,” turpina fani. Fanu grupējums izteica arī konkrētos soļus, ko plāno darīt: nepapildināt savu kolekciju ar jauniem PSG krekliem līdz brīdim, kad vecais dizains atgriezīsies.

Tikai pāris sezonās PSG kreklus nerotāja sarkanas līnijas, un pēdējo reizi tas notika 2009. gadā. Sakritība vai nē, bet komanda spēlēja ļoti slikti, ieņemot tikai 13. vietu Francijas čempionātā. Aizvadītajā sezonā Parīze palika 2. vietā Francijā, nekļūstot par čempioni pirmo reizi kopš 2016. – 2017. gada sezonas, savukārt Čempionu līgā zaudējums pusfinālā Mančestras “City”.

sportapils