Samoilovs un Šmēdiņš vēl negarantē vietu Tokijas OS, Porziņģim sezona beigusies – nedēļas nogales aktualitātes

Sestdien Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Pasaules kausa tūres 4* posmu Ostravā noslēdza ar zaudējumu astotdaļfinālā Paolo Nikolai un Danielem Lupo (0-2). Panākums praktiski būtu garantējis vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs, bet tagad pēdējā iespēja kvalificēties ir uzvarot Kontinentālā kausa finālā, kas 23. jūnijā sāksies Nīderlandes pilsētā Hāgā.

Dalasas “Mavericks” pirmās kārtas septītajā spēlē zaudēja Losandželosas “Clippers” ar 111:126, tādējādi noslēdzot sezonu. Kristapam Porziņģim 42 minūšu laikā 16 punkti, 11 atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas un trīs piezīmes.

ASV hokeja izlase izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļas, sagraujot Vāciju ar rezultātu 6:1. Lielajā finālā Kanāda divas reizes atspēlējās, kas noveda pie papildlaika, kurā Niks Pols izrāva uzvaru kanādiešiem ar 3:2.

Latvijas hokeja izlase uzzinājusi pretinieces nākamā gada pasaules čempionātā, kas norisināsies Helsinkos un Tamperē. B grupā kopā ar latviešiem būs mājiniece Somija, kā arī ASV, Čehija, Zviedrija, Norvēģija, Baltkrievija un Lielbritānija.

Aļona Ostapenko un Monika Nikulesku “French Open” dubultspēļu astotdaļfinālā zaudēja Karolīnai un Kristīnai Pliškovai ar 5:7, 6:1, 4:6.

Rolanda Šmita pārstāvētā “Barcelona” iekļuva Spānijas čempionāta pusfinālā, izšķirošajā mačā pārspējot Badalonas “Joventut” ar 94:73. Šmits guva septiņus punktus, atdeva rezultatīvu piespēli un bloķēja metienu.

Svētdien F1 posmā Azerbaidžānā uzvaru izcīnīja Serhio Peress, otrajā vietā palika Sebastians Fetels, kamēr trešo vietu ieņēma Pjērs Gaslī, kamēr Makss Verstapens avarēja, savukārt Lūiss Hamiltons finišēja tikai 15. vietā.

sportapils