Ukrainas patriotiskās “Euro 2020” formas izraisa asu reakciju Krievijā

Jau šonedēļ sāksies ilgi gaidītie futbola svētki – Eiropas čempionāts. Svētdienas vakarā pirmo maču C grupā aizvadīs Ukrainas izlase, kas publiski atrādījusi formastērpus, kādos futbolisti dosies laukumā un kuri būs ar politisku vēstījumu.

Uz krekliem virsū ir atveidota Ukrainas kontūra, kurā iekļauta arī Krimas pussala, ko 2014. gadā anektēja Krievija. Ilgi nebija jāgaida reakcija no kaimiņiem, un Krievijas ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova to nodēvēja par “neiespējamā ilūziju”. Maskava dēvē Krimu par daļu no Krievijas, lai gan starptautiski tā nav atzīta.

“Mēs ticam, ka Ukrainas siluets dos mūsu spēlētājiem spēku, jo viņi cīnīsies par visu Ukrainu,” sociālajā tīklā “Facebook” sacīja Ukrainas futbola federācijas prezidents Andrijs Pavelko.

Tāpat kreklus rotā uzraksts “Slava Ukrainai”, kas ir populārs lozungs ne tikai pašā valstī, bet arī citviet Eiropā. Krievijas pārstāvji sacīja, ka situācija uz Ukrainas spēļu krekliem nav pieļaujama, nodēvējot to par politisko provokāciju un mudinot UEFA rīkoties, taču nekas netiks mainīts.

“Visu komandu spēļu krekli, ieskaitot Ukrainas, kas paredzēti dalībai Eiropas čempionātā, ir apstiprināti no UEFA puses, saskaņā ar visiem noteikumiem,” sacīja organizācijas pārstāvis.

Ukrainas futbola izlase grupu turnīru aizvadīs C grupā, sacenšoties ne tikai ar Nīderlandi, bet arī Austriju un Ziemeļmaķedoniju.

Foto: Andrii Pavelko Facebook
Foto: Andrii Pavelko Facebook
Foto: Andrii Pavelko Facebook
sportapils