Bagatskis turpinās strādāt Ukrainā, Hārtlijs atzīts par labāko treneri KHL – aizvadītās dienas aktualitātes

Ainars Bagatskis vienojies par jaunu līgumu ar “Kyiv Basket” uz vēl vienu sezonu, kas viņam būs trešā šajā klubā. Aizvadītajā sezonā Ukrainas čempionātā Bagatska vadītā komanda zaudēja pusfinālā, bet FIBA Eiropas kausā aizcīnījās līdz astotdaļfinālam.

“French Open” vīriešu turnīra ceturtdaļfinālos Aleksandrs Zverevs trīs setos pārspēja Alehandro Davidoviču Fokinu (6:4, 6:1, 6:1), bet Stefanosam Cicipasam uzvara pār Daniilu Medvedevu ar 6:3, 7:6(3), 7:5. Dāmu turnīrā vietu pusfinālā nodrošināja Anastasija Pavļučenkova (6:7(2), 6:2, 9:7 pret Jeļenu Ribakinu) un Tamāra Zidanšeka (7:5, 4:6, 8:6 pret Paulu Badosu).

Par KHL sezonas labāko treneri atzīts Bobs Hārtlijs, kura trenētā Omskas “Avangard” izcīnīja Gagarina kausu.

Serbs Nikola Jokičs kļuvis tikai par trešo eiropieti, kurš atzīts par NBA regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju. Jokičs, piedaloties visās 72 regulārās sezonas spēlēs, vidēji guva 26,4 punktus, izcīnīja 10,8 atlēkušās bumbas, atdeva 8,3 rezultatīvas piespēles, bloķēja 2,7 metienus un pārtvēra 1,3 bumbas. Iepriekš MVP balvu no Eiropas saņēmuši Dirks Novickis un Jannis Antetokounmpo.

Latviešu vārtsargs Jānis Voris karjeru turpinās Doņeckas “Donbass”. Aizvadīto sezonu Voris uzsāka Dānijā, bet pēc tam pievienojās Rīgas “Dinamo”, kuras rindās piedalījās 11 spēlēs, atvairot 86,5% metienu un ielaizdams 3,55 ripas vidēji mačā.

Latvijas handbola izlases kapteinis Ingars Dude paziņojis, ka savu pēdējo maču valstsvienībā ir aizvadījis.

sportapils