No cīņas par dzīvību bērnībā līdz Eiropas čempionātam – Bena Vaita stāsts

Eiropas čempionātā futbolā, kas šajā nedēļā sāksies vairākās Eiropas pilsētās, Anglijas izlases sastāvā būs redzams Bena Vaita vārds, kurš aizstās savainoto Trentu Aleksandru-Arnoldu. Jāteic, ka Vaits šo mirkli varēja arī nepiedzīvot, jo bērnībā viņš cīnījās ar dzīvībai bīstamu slimību.

“Viņa imūnā sistēma nestrādāja. Ja kāds nošķaudījās, viņam bija pneimonija,” sacīja futbolista māte Kerola. “Benam konstatēja apendicītu, taču ilgāku laiku viņš no tā nespēja atgūties. Kopumā viņam bija sešas vai septiņas dažādas infekcijas. Lielu daļu bērnības viņš pavadīja slimnīcā, vairākus mēnešus pēc kārtas.”

“Kad tika izoperēts apendiks, viņam bija septiņi gadi, taču no 18 mēnešu vecuma līdz astoņiem gadiem divreiz dienā Bens lietoja antibiotikas, jo viņam bija ļoti lielas alerģijas,” skarbo realitāti stāsta māte. “Mēs visur līdzi ņēmām “Epipen”, kas izdala adrenalīnu, jo tas bija vienīgais veids, kā viņu izglābt. Mums, kā vecākiem, bija divas izvēles – ietīt viņu “burbulī” vai ļaut darīt visu, ko vēlas, lai būtu kvalitatīva dzīve. Tad viņam sāka palikt labāk.”

Futbola līdzjutēju uzmanību Vaits piesaistīja, kad “Brighton” izīrēja viņu “Leeds United” un futbolists palīdzēja komandai iekļūt Anglijas Premjerlīgā. Šosezon Vaits atgriezās Braitonas rindās, piedaloties 36 spēlēs.

“Šobrīd viņam nav nekādu alerģiju, un ārstēšanās bijusi sekmīga,” pozitīvo min Vaita mamma. “Toreiz, pavadot visas tās dienas slimnīcās, mēs nevarējām iedomāties, ka viņš kļūs par sportistu. Ārsti gan toreiz teica, ka fiziskās aktivitātes palīdzēs uzlabot imūnsistēmu, tāpēc mēs viņu vedām uz futbolu, peldēšanos, vieglatlētiku, regbiju un kriketu. Joprojām ir sirreāli ieraudzīt Benu televīzijā.”

Pirmo spēli Anglijas futbola izlase aizvadīs svētdien pret Horvātiju, un pastāv iespēja, ka Vaits dosies sākumsastāvā, jo savainojumā iedzīvojies Harijs Makgvairs.

sportapils