“Barcelona” gatava pārdot 18 spēlētājus, lai atmaksātu milzīgo parādu

Eiropas klubu futbolā iestājusies pauze, un komandas var sākt pārbūvēt sastāvus gaidāmajam sezonai. Pandēmijas dēļ Spānijas grandam “Barcelona” radušās lielas parādsaistības, kā rezultātā klubs izlicis pārdošanā 18 komandas spēlētājus.

Jau pirms pasaulē sākās pandēmija Barselonai bija finanšu parādi, taču tie pirms gada sāka pieaugt, kad nacionālie čempionāti tika pārtraukti. Situācija mazliet uzlabojās vasarā, kad sezonas turpinājās, taču skatītāji uz mačiem nevarēja doties, turklāt nekas nemainījās arī šīs sezonas gaitā, līdz ar to ieņēmumi no biļetēm gāja secen.

Tiek lēsts, ka kopējais komandas parāds ir vairāk nekā 990 miljoni eiro, tāpēc klubs sācis meklēt risinājumus, kā to dzēst. Medijs “Mirror” vēsta, ka “Barcelona” gatava pārdot 18 spēlētājus, ieskaitot Antuānu Grīzmanu, Serhio Busketu, Filipi Kutinju un citus. Kā galvenais kandidāts uz pārdošanu tiek minēts Kutinju, jo komandas vadītāju pacietības mērs praktiski ir pilns, savukārt Grīzmana pārdošana varētu būt visai ienesīga.

Huans Laporta ar vairākiem futbolistiem, piemēram, Žordi Albu un Klementu Lenglē, runāšot par iespējamo algu samazinājumu. Uz izmaksu samazināšanu mudinājis arī tas, ka pavisam nesen komandai pievienojušies divi bijušie Mančestras “City” spēlētāji – Serhio Agvero un Eriks Garsija. Tāpat ziņo, ka kluba rindas papildinās “Lyon” spēlētājs Memfiss Depajs.

Nedrīkst aizmirst, ka mēneša beigās līgums beigsies lielākajai zvaigznei Lionelam Mesi. Ja vēl pirms gada argentīnietis bija gatavs pamest komandu, tad šobrīd viss liecinot par to, ka futbola leģenda paliks “Barcelona”, turklāt piekritīs arī mazākam atalgojumam.

sportapils