FK “Ventspils” diskvalificē no starptautiskajiem turnīriem, Riherts vadīs “Riga” FC – aizvadītās dienas aktualitātes

UEFA Ētikas un disciplinārlietu komiteja vakar paziņoja, ka diskvalificējusi FK “Ventspils” uz septiņiem gadiem no starptautiskajām sacensībām par krāpšanos, korupciju un godīgu spēļu principu pārkāpumiem. Bijušais komandas īpašnieks Adlans Šišhanovs diskvalificēts uz mūžu, bet kluba administratoram Nikolajam Djakinam piešķirta diskvalifikācija uz četriem gadiem.

Latvijas futbola čempione “Riga” FC pavēstīja, ka par komandas galveno treneri kļuvis Andris Riherts, kurš visu laiku bijis FK “Metta” galvenais treneris. Pirmo maču pēc pauzes “Riga” aizvadīs 13. jūnijā, kad spēlēs pret “Noah”.

Zināmi visi “French Open” pusfināla dalībnieki. Vīru turnīra ceturtdaļfinālā trešdien Rafaels Nadals apspēlēja Djēgo Švarcmanu ar 6:3, 4:6, 6:4, 6:0, bet Novāks Džokovičs tika pie uzvaras pret Mateo Berretīni – 6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5. Barbora Krejčīkova pieveica 17 gadus jauno Koko Gofu ar 7:6(6), 6:3, bet Marija Sakari pārspēja pagājušā gada čempioni Igu Švjonteku ar 6:4, 6:4.

Spānijas basketbola līgas pusfināla mačā “Barcelona” zaudēja “Tenerife” ar 68:80, sērijā rezultātam kļūstot 1-1, līdz ar to būs nepieciešama trešā spēle, kas arī noteiks, kura komanda iekļūs finālā. Rolands Šmits laukumā pavadīja nepilnas 13 minūtes, punktus neguva, bet izcīnīja vienu atlēkušo bumbu. Francijas čempionātā Mārtiņa Meiera kontā deviņi punkti un četras atlēkušās bumbas.

sportapils