Meivezera un “Youtube” zvaigznes boksa cīņas cipari – iespaidīga algas diena

Pagājušās nedēļas noslēgumā uz boksa paraugcīņu tikās viens no visu laiku labākajiem bokseriem Floids Meivezers un “Youtube” slavenība Logans Pols. Kļuvis zināms, ka abi dalībnieki nopelnījuši iespaidīgas naudas summas.

Jau vairākas dienas pirms cīņas tika paziņots, ka uzvarētājs netiks noskaidrots, tiesa, nokauti tika atļauti. Kopumā notikumi ringā nebija tie paši saistošākie, taču intriga un ažiotāža, kas tika sacelta pirms cīņas, bija nostrādājusi, jo “The Mirror” vēsta, ka no “pay-per-views” pārdošanas iegūti 50 miljoni dolāru. ASV cīņu kopumā noskatījās aptuveni miljons skatītāju, kas ir iespaidīgs cipars, jo Taisona Fjūrija WBC titulcīņas uzvaru pār Deonteju Vailderu noskatījās 800 tūkstoši cilvēku.

Meivezers pirms cīņas ar Polu bija vienojies, ka saņems pusi no visiem “pay-per-view” ieņēmumiem, līdz ar to viņa konts papildinājies ar 25 miljoniem dolāru, taču tas nebūt nav viss, jo par dalību vien Meivezers saņēma desmit miljonus. Tāpat sportists apgalvo, ka par reklāmām uz šortiem nopelnījis vēl 30 miljonus, līdz ar to bijušais bokseris par dalību vienā cīņā nopelnījis vismaz 65 miljonus.

“Viņi apgalvo, ka “visu neizšķir nauda”, bet bērni nepaēdīs no taviem panākumiem,” sacīja Meivezers. “Reklāmas uz maniem šortiem vien ir 30 miljonu vērtas, tāpēc kurš patiesībā ir gudrākais bokseris? Ja jūs nevēlaties redzēt mani boksa paraugcīņās, tad nenāciet un neskatieties. Kad runa ir par legālu bankas aplaupīšanu, esmu labākais.”

Protams, ka Meivezers savāca lielāko daļu kāposta, taču Pols arī nevar sūdzēties par nopelnīto. Par pašu došanos ringā “Youtube” zvaigzne ticis pie 250 tūkstošiem, bet no “pay-per-view” saņemti vēl 10% jeb pieci miljoni, taču kopumā summa varētu pieaugt līdz pat desmit miljoniem.

sportapils