Briedim jāaizstāv IBF tituls pret poli, EČ futbolā emocijām bagātas pirmās dienas – nedēļas nogales aktualitātes

Starptautiskā boksa federācija (IBF) esot oficiāli informējusi Mairi Briedi, ka latvietim IBF pasaules čempiona tituls jāaizstāv pret obligāto pretendentu, poli Mihalu Cesļaku, vēsta Sportacentrs.com. Abām pusēm jāvienojas par cīņu mēneša laikā.

Sestdien Eiropas čempionātā futbolā Velsa un Šveice cīnījās 1:1, Somija sagādāja pārsteigumu un pieveica Dāniju ar 1:0. Iepriekšminētais mačs ieilga, jo Kristians Ēriksens mača gaitā saļima, taču futbolista dzīvība tika glābta. Beļģija pārliecinoši tika galā ar Krieviju – 3:0. Anglijas izlase čempionātu atklāja ar 1:0 uzvaru pār Horvātiju, Austrijai panākums pret Ziemeļmaķedoniju (3:1), bet vēl rezultatīvākā un aizraujošākā mačā Nīderlande izlaida divu vārtu pārsvaru, taču pieveica Ukrainu ar 3:2.

Pēc pārtraukuma atsākās Virslīgas sezona. “Valmiera” FC bija nepieciešamas trīs minūtes, lai atspēlētos un nokārtotu uzvaru pār “BFC Daugavpils” ar 2:1. Andra Riherta debijas spēlē “Riga” FC galvenā trenera amatā komanda tikai ar 1:0, turklāt vārtus gūstot spēles beigās, pieveica “Noah Jurmala”. FK “Liepāja” izbraukumā pārspēja “Spartaku” ar 2:1, savukārt RFS pārliecinoša uzvara pār FK “Metta” ar 3:0.

Tikai otro reizi karjerā “French Open” turnīrā uzvarējis Novāks Džokovičs – vairāk nekā četru stundu ilgā cīņā serbs zaudēja pirmos divus setus, kam sekoja lieliska perfromance trīs setu garumā un 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 uzvara pār Stefanosu Cicipasu.

Spānijas basketbola čempionāta finālsērijas pirmajā mačā “Barcelona” pieveica Madrides “Real” ar 89:75, nonākot uzvaras attālumā no titula. Rolandam Šmitam divi punkti un trīs atlēkušās bumbas. Francijas basketbola līgas mačā Mārtiņam Meieram deviņi punkti, astoņas atlēkušās bumbas un pārtverta bumba, bet “Elan Chalon” svarīgā cīņā par palikšanu augstākajā divīzijā piedzīvoja zaudējumu.

Ernests Gulbis Halles ATP turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā zaudēja Džeimsam Dakvorfam ar 7:5, 5:7, 2:6.

MXGP sezonas pirmajā posmā Krievijā Pauls Jonass iesāka sacensības ar kritienu pirmajā braucienā, bet otrajā izcīnīja trešo vietu, kopvērtējumā paliekot 8. vietā.

Dainis Krištopāns svētdien guva trīs vārtus, kas palīdzēs Parīzes “Saint-Germain” izcīnīt bronzas medaļas EHF Čempionu līgā.

Par Latvijas kausa ieguvēju handbolā kļuva “Tenax Dobele”, kas otrajā puslaikā mainīja spēles gaitu un pārspēja “Celtnieks Rīga” ar rezultātu 25:23. Čempiones rindās sešus vārtus guva Oskars Arājs.

sportapils