Latvietis kļūst par Spānijas čempionu, Latvijas futbola komandas uzzina pretinieces Eirokausos – aizvadītās dienas aktualitātes

Par Spānijas čempionu basketbolā kļuvis Rolands Šmits, kura pārstāvētā “Barcelona” finālsērijas otrajā spēlē tika galā ar Madrides “Real” (92:73), triumfējot kopumā ar 2-0. Latvietim sezonas pēdējā spēlē seši punkti un sešas bumbas zem groziem, un viņš ir otrais latviešu basketbolists, kuram ir ACB līgas čempiontituls, jo pirms gada “Baskonia” rindās par čempionu kļuva Artūrs Kurucs.

Latvijas futbola komandas noskaidrojušas pretinieces Eirokausos. UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā “Riga” FC ielozēta Zviedrijas čempione “Malmo”. UEFA Konferenču līgas kvalifikācijas ievadā “Valmiera” FC tiksies ar Lietuvas “Sūduva”, FK “Liepāja” pretī stāsies “Struga” no Ziemeļmaķedonijas, savukārt RFS sacentīsies ar Fēru salu komandu “Kl Klaksvik”.

Eiropas čempionātā futbolā Portugāle, sākot ar 84. minūti, guva trīs vārtus un pārspēja Ungāriju, divreiz precīzam esot Krištianu Ronaldu. F grupas lielo grandu duelī Francija pieveica Vāciju ar 1:0, lai gan vēl divas reizes mača gaitā tiesnesis neieskaitīja francūža vārtu guvumu.

Aļona Ostapenko zālāja sezonas pirmajā mačā Birmingemā pieveica amerikānieti Lorenu Deivisu 6:4, 6:1.

Dairis Bertāns vakar pavēstīja, ka Maskavas apgabala “Khimki” nokārtojis visas finanšu saistības ar latvieti. Jau ziņojām, ka raidījumā “Ūdenszeļļi” tika minēts, ka Bertāna šīs sezonas alga Krievijas komandā bija 900 tūkstoši eiro.

Latvijas basketbolistu algu tops – cik pelna labākie latvieši?

 

NBA Austrumu konferences pusfināla piektajā spēlē Kevins Durents pavadīja laukumā visu maču jeb 48 minūtes, izcēlās ar 49 punktiem, 17 atlēkušajām bumbām un 10 rezultatīvām piespēlēm, kas sekmēja Bruklinas “Nets” 114:108 uzvaru pār Milvoki “Bucks”, sērijā panākot 3-2.

NHL pusfināla sērijas spēlē čempione Tampabejas “Lightning” pieveica Ņujorkas “Islanders” ar 4:2, sērijā panākot 1-1.

Mārtiņam Meieram Francijas basketbola čempionāta regulārās sezonas izskaņā divi punkti, septiņas atlēkušās bumbas un četras piezīmes, bet viņa pārstāvētā “Chalon” pazaudēja vietu augstākajā čempionātā.

sportapils