Mistika – vārtsargs nesavalda bumbu un kuriozi ielaiž savos vārtos

Ik pa laikam nākas redzēt, kā dažādos futbola turnīros ļoti amizanti nospēlē vārtsargi vai komandas spēlētāji, kā rezultātā bumba nonāk savos vārtos. Pavisam nesen tas atgadījās Haiti vārtsargam Žosē Duveržēram, kurš nespēja apstrādāt bumbu, izveidojot ļoti kuriozu momentu.

2022. gada FIFA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas Ziemeļamerikas un Centrālamerikas zonas otrajā posmā tikās Kanāda un Haiti. Pirmo maču ar 1:0 uzvarēja Kanāda, bet labākā komanda divu spēļu ietvaros nonāks izšķirošajā turnīra fāzē.

Atbildes mača pirmajā puslaikā komandas neguva vārtus, bet, sākoties otrajam puslaikam, Haiti spēlētājs Kevins Lafranss piespēlēja atpakaļ vārtsargam Žosē Duveržēram, un nekas neliecināja par tuvojošos saspringto situāciju. Vispirms bumba izgāja cauri vārtsarga kājām, bet pēc tam viņš trāpīja bumbai ar kreiso kāju, tādējādi nespējot to izsist laukā, un bumba ieripoja vārtos.

Visā mačā Kanāda triumfēja ar 3:0, kas divu spēļu ietvaros deva panākumu ar 4:0. Interesanti, ka Haiti vārtsargs Duveržērs ir dzimis Monreālā un 2016. gadā tika izsaukts uz kļavu lapas U17 izlasi. Ikdienā Duveržērs pārstāv Portugāles futbola komandu “Vitoria”.

Trešajā turnīra posmā Kanāda sacentīsies ar ASV, Meksiku, Kostariku, Jamaiku, Hondurasu, Panamu un Salvadoru. Trīs labākās grupas komandas iekļūs Pasaules kausā, kas 2022. gada novembrī sāksies Katarā.

sportapils